Augustin Lazar a ajuns la final de drum in functia de procuror general, Bogdan Licu a fost propus sa preia functia in regim de interimat
Breaking NewsPolitica

Augustin Lazar a ajuns la final de drum in functia de procuror general, Bogdan Licu a fost propus sa preia functia in regim de interimat

Presedintele Romaniei Klaus Iohannis a semnat astazi decretul privind eliberarea din functia de procuror a lui Augustin Lazar. Sectia pentru procurori din cadrul CSM a decis delegarea pentru doua luni a procurorului Bogdan Licu, in functia de interimar al procurorului general al Romaniei, incepand cu data de 28 aprilie, dar nu mai mult de doua luni.

„In sedinta Sectiei pentru procurori din data de 19.04.2019 s-a dispus delegarea domnului procuror Dimitrie Bogdan Licu, adjunct al procurorului general al Romaniei, in functia de procuror general al Romaniei pana la ocuparea functiei prin numire, dar nu mai mult de 2 luni”, a transmis CSM.

Bogdan Licu este cel de-al doilea adjunct al lui Augustin Lazar. Functia de prim-adjunct al procurorului general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie este detinuta de Laura Oprean.

Bogdan Licu a mai detinut aceasta functie dupa demisia fostului procuror general Tiberiu Nitu. In acea perioada, el a solicitat redeschiderea anchetei in dosarul Revolutiei, trimis recent in judecata.

„Presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis, a semnat vineri, 19 aprilie a.c., decretul privind eliberarea din functia de procuror a domnului Augustin Lazar, procuror general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, la data de 27 aprilie 2019 – pensionare”, se arata in comunicatul Administratiei Prezidentiale.

Ieri, Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a aprobat cererea de pensionare a lui Augustin Lazar.

”Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, după suplimentarea ordinii de zi, a hotărât înaintarea către Preşedintele României a propunerii de eliberare din funcţie, prin pensionare, a domnului AUGUSTIN LAZĂR, procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, începând cu data de 27.04.2019”, se arata in decizia CSM.

Augustin Lazar a depus cerere de pensionare, in conditiile in care mandatul sau de procuror general se incheie pe data de 27 aprilie.

El a candidat pentru un nou mandat de procuror general, insa ministrul Justitiei, Tudorel Toader, i-a respins candidatura.

Presedintele Romaniei a semnat astazi decretul privind eliberarea din functia de procuror a lui Augustin Lazar.

Articole asemănătoare

ALDE va vota impotriva Guvernului Ciolos si va trece in Opozitie

Lucy Ionesco

Ministrul Sanatatii sustine ca exista o legatura intre plecarea romanilor in strainatate si cazurile de autism la copii

Lucy Ionesco

O parte din taxele angajatorilor vor fi mutate la angajat. Guvernul lucreaza la transferul de contributii de la angajator la angajat, proiectul va intra in vigoare in 2018

Ioana Badulescu