România a câștigat AUR și ARGINT la canotaj la JO de la Tokyo
Sport Breaking News

România a câștigat medaliile de aur și argint la canotaj feminin și masculin (JO Tokyo)

Imnul României a răsunat pentru prima dată la Jocurile Olimpice de la Tokyo. România a câștigat, în această dimineață, AUR și ARGINT la canotaj!
Echipajul de dublu vâsle feminin, format din Ancuţa Bodnar şi Simona Radiş, a câştigat medalia de aur și a reușit să stabilească cel mai bun timp olimpic, transmite revista elitistă ”Ambasador pentru România” pe site-ul www.roambasador.ro.
De asemenea, la scurt timp după performanța fetelor, băieții din barca de patru rame – Mihăiță Ţigănescu, Mugurel Semciuc, Ştefan Berariu şi Cosmin Pascari au cucerit argintul olimpic.
Ce bucurie! Felicitări și respect pentru muncă și profesionalism!

Preşedintele COSR, Mihai Covaliu, a declarat că sportivii şi sportivele care au câştigat aurul şi argintul la canotaj merită toată stima și a recunoscut că i-au dat lacrimile în momentul în care România a realizat aceste performanțe remarcabile.

„Acest aur şi acest argint ne readuc gustul de a câştiga medalii la JO. Foarte importante aceste medalii, un aur obţinut extrem de clar şi frumos apoi un argint adus de nişte băieţi extraordinari. Sunt sportivi care merită toată stima noastră. Am avut mari emoţii, dar sunt emoţii frumoase, mi-au dat şi lacrimile”, a declarat Covaliu pentru jurnalistul TVR, Dorin Chioţea.

România a câștigat AUR și ARGINT la canotaj la JO de la Tokyo
România a câștigat AUR și ARGINT la canotaj la JO de la Tokyo

 

Băieții din barca de patru rame – Mihăiță Ţigănescu, Mugurel Semciuc, Ştefan Berariu şi Cosmin Pascari
Băieții din barca de patru rame – Mihăiță Ţigănescu, Mugurel Semciuc, Ştefan Berariu şi Cosmin Pascari

„E bine că a venit prima medalie de aur, am venit aici toţi îmbrăcaţi în galben. Ne bucurăm că am spart gheaţă pentru medaliile de aur. Team România a demonstrat astăzi că poate, că are valoare. Iar aceste fete sunt incredibile, pentru maniera în care au câştigat această cursă merită toate felicitările noastre, tot respectul nostru. Felicitări Federaţiei Române de Canotaj, doamnei Elisabeta Lipă şi tuturor oamenilor care au contribuit la această victorie foarte clară. Ştiind cum s-au pregătit fetele, această medalie era una foarte aşteptată, o medalie clară, a venit, suntem bucuroşi şi încrezători că vor veni şi altele”, a declarat Mihai Covaliu, pentru AGERPRES, după festivitatea de premiere a campioanelor olimpice de la canotaj.

România are, în acest moment, 3 medalii la Jocurile Olimpice de la Tokyo: Ana Maria Popescu (argint – spadă), Ancuţa Bodnar şi Simona Radiş (aur – dublu vâsle feminin) și Mihăiţă Vasile Ţigănescu, Mugurel Vasile Semciuc, Ştefan Constantin Berariu şi Cosmin Pascari (argint – 4 rame masculin).

 

Stiri pe aceeasi tema

GIMNASTICA. Doua medalii de aur, una de argint si una de bronz pentru Romania la CE de la Cluj 2017

Ioana Badulescu

Romania va avea alegeri anticipate. Anuntul facut de premier dupa intalnirea cu presedintele Iohannis

Cristiana Petrariu Bota

Distantarea sociala in aeroporturi si avioane este una dintre masurile care se vor pastra in vederea reluarii zborurilor pentru calatori

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult