Externe

AUSTRALIA: Presedintele Parlamentului a demisionat

Presedinta Parlamentului din Australia, Bronwyn Bishop, si-a dat demisia dupa ce a fost acuzata ca a mers pe gratis cu elicopterul. Dupa ce cheltuielile de calatorie ale acesteia a stranit un val de controverse in randul opiniei publice, premierul Tony Abott a anuntat ca va reexamina indemnizatiile clasei politice.

Fosta presedinta ar fi folosit bani publici pentru efectuarea unor calatorii. Mai precis aceasta ar fi utilizat 5.000 de dolari australieni, 3.300 de euro, pentru o deplasare de 80 km cu elicopterul, in cadrul unei operatiuni politice de colectare a fondurilor.

Bronwyn Bishop, aflata in functie din 2013, a declarat ca a demisionat „din iubire si respect pentru institutia parlamentara si pentru poporul australian”.

Premierul a anuntat ca aceasta nu e o problema individuala, ci vizeaza intreg sistemul, fiind necesara o “revizuire fundamentala” a cheltuielilor si a indemnizatiilor parlamentare. Totodata el a precizat ca suma destinata calatoriei cu elicopterul va fi rambursata cu 25%, calificand cheltuiala ca fiind ridicola.

Stiri pe aceeasi tema

Biserica Catolica din Franta, zguduita de un nou scandal de pedofilie. Cardinalul Barbarin a ascuns mai multe acte comise de preoti

Cristiana Petrariu Bota

Germania suspenda acordurile Schengen si reintroduce controalele la frontiera cu Austria

Cristiana Petrariu Bota

JO Soci 2014 – Galerie FOTO cu cele mai frumoase momente de la Soci

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult