Prima testare a unui vaccin anti-coronavirus a inceput in Marea Britanie. Vaccinul a fost dezvoltat de o echipa de cercetatori de la Universitatea Oxford
Externe

Austria incepe testarea in masa a populatiei, primii sunt profesorii si educatorii

Austria va incepe testarea in masa a populatiei pentru coronavirus, primii pe lista testelor antigen fiind profesorii si educatorii. Testarea in masa a austriecilor se va desfasura in doua etape, in decembrie si in ianuarie, masura avand rolul de a preveni impunerea altor perioade de carantina.

Testarea a fost anuntata, vineri, de guvernul austriac, scopul fiind acela de a rupe lantul infectarilor.

„Cateva minute de testare pot preveni mai multe saptamani de carantina pentru intreaga tara”, a declarat cancelarul austriac Sebastian Kurz, potrivit unui comunicat. „Vom putea identifica rapid un numar mare de persoane contaminate si vom putea sa rupem lantul infectarilor”, a adaugat el.

Sapte milioane de teste antigen care permit aflarea rezultatului in cateva minute au fost comandate de Austria, tara cu 8,9 milioane de locuitori.

Testarea va incepe cu profesorii si educatorii, pe 5 si 6 decembrie, cand in Austria ar urma sa se incheie a doua perioada de carantina. Apoi vor fi testati ofiterii de politie, dupa care va urma o faza de testare voluntara a intregii populatii.

Articole asemănătoare

Bancile care opereaza in Marea Britanie trebuie puse la punct privind operatiunea Brexit pana in luna martie

Lucy Ionesco

Primul deces in Republica Moldova din cauza coronavirusului, un sat intreg este in carantina

Lucy Ionesco

Explozie langa Ambasada SUA din China in urma detonarii unei bombe

Ioana Badulescu