Politica

Autorii volumului „Romania noului val” s-au intalnit cu premierul Victor Ponta

Autorii volumului „Romania noului val” s-au intalnit, zilele trecute, cu premierul Victor Ponta la Palatul Victoria. Cu prilejul intalnirii cu cei 77 de autoriai cartii, Victor Ponta a declarat ca fiecare roman are datoria, pentru o perioada, sa exercite o functie publica, chiar daca nu ii aduce satisfactii materiale si recunostinta publica si a completat ca el personal a avut ocazia sa fie “si pe val, si sub val, si iar pe val, si iar sub val”.

Cartea ”Romania noului val” este semnata de 77 de autori, majoritatea din generatia tanara, care pun in dezbatere mai multe idei pentru societatea romaneasca. La eveniment au mai luat parte, printre altii, ministrul Culturii, Ioan Vulpescu, consilierul premierului Radu Magdin, Daniel Daianu, Bobby Paunescu, cadre universitare.

Volumul promoveaza oamenii tineri pe coordonate care nu sunt neaparat specifice societatii romanesti, precum “lipsa de apartenenta tribala sau de apartenenta la galerii de fotbal”, a subliniat Ponta, aratand ca desi functia publica nu aduce satisfactii materiale sau recunoastere publica, ci incompatibilitati, este o datorie pentru fiecare roman sa ocupe o astfel de functie si i-a invitat pe cei tineri sa se implice in viata publica.

“Cu toate astea, eu fac apologia unei functii publice, pe care, pentru o perioada de timp, cred ca fiecare roman are datoria chiar sa o exercite, pentru ca e un gen de datorie pe care o platiti fata de cei care v-au indrumat la scoala, la facultate, mai departe in societate”, a spus Ponta.

El a dat ca exemplu faptul ca a promovat la nivel de ministru tineri “care nu aveau treaba cu politica”.

“Exact in urma cu un an, pe 4 martie 2014, am promovat la nivel de ministru cei mai multi oameni tineri care nu aveau treaba cu politica. O parte dintre ei au fost tinta predilecta si a presei, daca ma gandesc la Ioana Petrescu, si a Parlamentului, daca ma gandesc la Razvan Nicolescu, o parte au rezistat, altii mai putin”, a afirmat premierul.

Ponta le-a urat succes tinerilor care “sunt pe val”, remarcand ca el a fost “si pe val, si sub val”.

“In ce ma priveste, eu am avut ocazia sa fiu si pe val, si sub val, si iar pe val, si iar sub val. Un lucru care, cu siguranta, se va intampla tuturor celor prezenti. Important, cum zicea Chruchill, sa mergeti din greseala in greseala fara sa va pierdeti entuziasmul”, a mai aratat Ponta.

Volumul „Romania noului val” reuneste 77 de tineri antreprenori, creativi, inventatori, regizori, voluntari, activisti, tineri diplomati, analisti, consultanti, manageri, ganditori si jurnalisti ce ofera o colectie de viziuni originale de exceptie asupra viitorului Romaniei, in contextul revolutiilor culturale globale provocate de tehnologie si de democratizarea cunoasterii. Lucrarea, lansata sub egida Foreign Policy, este un proiect colaborativ inedit. Cartea propune societatii contemporane o incursiune in lumea ideilor inovatoare care stau la baza viitoarei economii globale – lucrarea este impartita in patru capitole: „Industriile creative. Revolutie cu puterea imaginatiei”, „Lideri emergenti și leadership romanesc in secolul XXI”, „Noua economie a cunoasterii . Antreprenoriatul de a treia generatie”, ”Predictiile Generatiei Y”.

Aparitia acestei carti marcheaza debutul generatiei Y in spatiul ideilor si va fi prima platforma din Romania care abordeaza cele mai noi teme globale precum democratizarea cunoasterii, monedele digitale, inovatia in domeniul energiei, guvernanta digitala și creativitatea, noua directie in cultura, educatia alternativa si transformarea educatiei prin design, arhitectura deschisa, noua cinematografie, exoeconomia, urbanismul participativ, leadershipul feminin, minoritati si retele, guvernanta corporativa, tehnologiile disruptive, open data și e-government, agricultura reinventata, revolutia robotilor industriali, explorarea și colonizarea spatiului, comunitatile vulnerabile, gandirea divergenta, etc.

Printre semnatarii volumului se numara Solomon Marcus, Marius Stoian, Horia Dinulescu, Alexandru Tomescu (Muzica clasica poate fi cool! Excursie in paradigma artistului – antreprenor), Ioana Moldovan (Despre libertate si democratie in teatrul romanesc), Flaviu George Predescu, Marius Dan, Radu Magdin, Dan Luca (Lobby-ul romanilor la Bruxelles. O restartare necesara), Alex Giboi(Presa publica, intre profit, partizanat si public), Dan Armeanu, Cristi Danilet (Efectele globalizarii asupra justitiei), Theodor Marcu, Codrin Scutaru (VOCEA GENERATIEI Y) si Daniel Daianu (Postfata. Poate Noul Val innoi Romania?).

Stiri pe aceeasi tema

Ministrul Justitiei si-a confirmat prezenta la sedinta CSM in care se va discuta revocarea din functie a Laurei Codruta Kovesi

Ioana Badulescu

Dragnea, suparat ca ministrii PSD vorbesc la televizor despre divorturi si violuri

Cristiana Petrariu Bota

PROIECT AUTONOMIE UDMR: Zoltan Kovacs: Romania nu trebuie sa se teama

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult