autostrada buzau focsani
Breaking News

Autostrada Moldovei: Tronsonul Buzau – Focsani presupune exproprieri in valoare de 35,54 milioane de lei

Ministerul Transporturilor si Infrastructurii (MTI) propune exproprieri in valoare de 35,54 milioane de lei pentru construirea Autostrazii Buzau – Focsani, potrivit unui proiect publicat joi pe site-ul institutiei. Amintim ca pe loturile 1 si 4 ale acestui tronson din Autostrada Moldovei a fost declarat castigator cel mai puternic constructor roman de autostrazi, Dorinel Umbrarescu.

„Astazi, 18 august 2022, Ministerul Transporturilor si Infrastructurii anunta deschiderea procedurii de transparenta decizionala a procesului de elaborare a proiectului urmatorului act normativ: Hotarare a Guvernului privind declansarea procedurilor de expropriere a tuturor imobilelor proprietate privata care constituie coridorul de expropriere al lucrarii de utilitate publica de interes national Autostrada Buzau – Focsani”, se arata pe site-ul MTI.

Prin acest proiect, MTI propune aprobarea declansarii procedurii de expropriere a tuturor imobilelor proprietate privata, care constituie coridorul de expropriere al lucrarii de utilitate publica de interes national „Autostrada Buzau – Focsani”, situate pe raza municipiului Buzau si a localitatilor Vadu Pasii, Cochirleanca, Ziduri, Ramnicelu, Valea Ramnicului, Ramnicu Sarat din judetul Buzau, si a localitatilor Sihlea, Dumbraveni, Gugesti, Slobozia Ciorasti, Milcovul, Rastoaca, Vanatori, Odobesti si municipiului Focsani din Judetul Vrancea.

Justele despagubiri sunt estimate in cuantum total de 35,541 milioane de lei, pentru un numar de 8.434 imobile proprietate privata, in suprafata totala de 11,43 milioane mp, reprezenand teren cu sau fara investitii.

„Suma de 35,541 milioane de lei se aloca de la bugetul de stat prin bugetul Ministerului Transporturilor si Infrastructurii, in conformitate cu Legea bugetului de stat pentru anul 2022, nr. 317/2021, la capitolul 84.01” Transporturi”, subcapitolul 03 Transport rutier, titlul 61 “Proiecte cu finantare din sumele aferente componentei de imprumut a PNRR”, art. 61.01 „Transferuri din bugetul de stat catre intreprinderi publice si institute nationale de cercetare-dezvoltare pentru sustinerea proiectelor aferente PNRR „, se mai arata in proiectul MTI.

Amintim ca pe 4 august, Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anuntat castigatorii contractelor pentru loturile 1 si 4 din Autostrada Buzau – Focsani(A7). Este vorba despre firmele din grupul UMB. Acestea ar fi primele contracte de pe Autostrada Moldovei, finantate prin PNRR, castigate de constructorul roman Dorinel Umbrarescu.

Articole asemănătoare

Război în Ucraina. Zelenski cere aderarea urgentă a țării la UE. Rubla se prăbușește în urma sancțiunilor

Ioana Badulescu

PROSTIA, IN SENS SOCRATIC. Cum recunoastem un prost

Lucy Ionesco

Prefectul Capitalei cere Parlamentului sa modifice de urgenta legea adunarilor publice. Cliseru: Nu mai trebuie acceptate mitinguri neautorizate

Ioana Badulescu