Autostrada Targu Neamt-Iasi primeste fonduri de la Guvern, aceasta urmand a se racorda la drumul de mare viteza Bucuresti-Suceava

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota martie 29, 2019 12:13

Autostrada Targu Neamt-Iasi primeste fonduri de la Guvern, aceasta urmand a se racorda la drumul de mare viteza Bucuresti-Suceava

Premierul Viorica Dancila a anuntat, vineri, ca Guvernul va aloca in sedinta de astazi fonduri de la bugetul de stat de 1,2 miliarde euro pentru construirea in parteneriat public-privat a autostrazii Targu Neamt-Iasi, perioada de proiectare si realizare a autostrazii fiind preconizata sa dureze patru ani.

Dancila a precizat ca astazi va fi aprobat studiul de fundamentare al proiectului strategic de investitii in parteneriat public-privat autostrada Targu-Neamt – Iasi, vital pentru regiunea Moldovei, valoarea totala a investitiei fiind estimata la 1,2 miliarde de euro, iar perioada de proiectare si realizare a autostrazii este preconizata sa dureze 48 de luni. Autostrada Targu-Neamt – Iasi se va racorda la drumul de mare viteza Bucuresti-Suceava, aflat in pregatire la Ministerul Transporturilor.

„Alocam fonduri de la bugetul de stat, luam masuri pentru atragerea de fonduri UE si dezvoltarea proiectelor in parteneriat-public privat, astfel incat sa realizam obiectivele de infrastructura asteptate de multi ani de catre romani. Aprobam azi studiul de fundamentare al proiectului strategic de investitii in parteneriat public-privat autostrada Targu-Neamt – Iasi, vital pentru regiunea Moldovei. Valoarea totala a investitiei este estimata la 1,2 miliarde de euro, iar perioada de proiectare si realizare a autostrazii este preconizata sa dureze 48 de luni. Proiectul are in vedere realizarea a 68 km de autostrada, iar efectele economice de atragere a investitiilor in aceasta regiune, dar si sociale sunt evidente mai ales ca autostrada se racordeaza la drumul de mare viteza Bucuresti-Suceava aflat in pregatire la Ministerul Transporturilor. La inceputul lunii aprilie proiectul va fi oferit investitorilor care doresc sa isi asume proiectarea si constructia acestei autostrazi. Asa cum am mentionat, voi monitoriza cu prioritate ca si la acest obiectiv toate procedurile sa se realizeze cu rapiditate”, a conchis Dancila.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.