Autostrada
Infotrafic

Autostrada Transilvania, un dezastru! O treime din autostrada este abandonata

In decembrie 2003, Guvernul Romaniei semna acordul de constructie a unei autostrazi de 415 km, intre Brasov si Bors, cu firma americana Bechtel. Dupa 12 ani si mai mult de un milliard de euro cheltuiti in baza unui contract pagubos, atribuit prin incredintare directa si ulterior reziliat, bilantul este sumbru.

Intre Brasov si Bors se circula pe doar 50 de kilometri, iar mai mult de o treime din autostrada este practic abandonata -nu este prinsa in nici o forma de licitatie, nu are nici macar sursa de finantare.

Autostrada care leaga Moldova de Transilvania va deveni realitate in 2018?

Cati km de autostrada va construi CNADNR in 2016

Se mai lucreaza pe doar 68 de kilometri, iar termenul „se lucreaza” este departe de sensul propriu, pentru ca 60 dintre ei, pe care s-a mai facut ceva, sunt in aceeasi stare ca acum aproape trei ani, cand a fost reziliat contractul cu Bechtel.

La sfarsitul saptamanii trecute, Compania de Autostrazi a prezentat jurnalistilor situatia la zi a tuturor tronsoanelor de autostrada din Romania, scrie Economica.net.

Stiri pe aceeasi tema

LUCRARI PE A2 BUCURESTI-CONSTANTA – INFOTRAFIC

Cristiana Petrariu Bota

Restrictii in traficul din Bucuresti pentru parada militara de 1 Decembrie

Cristiana Petrariu Bota

INFOTRAFIC 28 FEBRUARIE 2018. Autostrada Soarelui si zeci de drumuri sunt inchise, probleme sunt si pe calea ferata

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult