constatari daune

Autoturismul ți-a fost avariat în trafic? Iată cum rezolvi problema!

Autoturismul ți-a fost avariat în trafic? Iată cum rezolvi problema!

Să fii șofer implică mai mult decât să ai un permis auto și un autoturism personal cu care te poți deplasa oriunde dorești. Trebuie să fii atent și să conduci cât mai preventiv posibil pentru a fi în siguranță, atât tu cât și ceilalți participanți la trafic.

Situații imprevizibile pot apărea însă oricând și în cazul în care ești implicat într-un accident rutier, trebuie să știi exact cum să procedezi pentru a depăși momentul și pentru a-ți putea repara cât mai rapid mașina.

În cazul în care nu ești tu cel vinovat iar accidentul este unul fără victime, cel mai simplu mod este să te înțelegi cu celălalt șofer și să completați formularul de constatare amiabilă atașat tuturor polițelor de asigurare obligatorii. Atât tu cât și celălalt conducător auto aveți voie să mutați autoturismele de pe carosabil pentru a nu împiedica desfășurarea circulației și nici nu este nevoie să anunțați poliția despre incident.

Acest formular trebuie completat cât mai atent posibil, deoarece împreună cu alte documente (copii după documente atât ale tale cât și a celuilalt șofer, copii după polițele RCA și certificatele de înmatriculare, etc) îți va fi necesar pentru a deschide dosarul de daună auto la compania de asigurări a vinovatului pentru a-ți putea recupera prejudiciul.

După ce ai înștiințat compania de asigurări și ai predat toate actele care ți-au fost solicitate, aceasta la rândul său are dreptul să facă verificări pentru a stabili într-adevăr vinovăția. Numai după ce inspectorii de daune auto avizează avariile, asigurătorul va emite o notă de reparație cu care vei putea merge la service pentru a-ți repara mașina. Compania de asigurare este cea care va plăti pentru reparații și de asemenea, trebuie să știi că nu are dreptul legal să îți impună să alegi service-ul unde se vor efectua reparațiile.

Deși pare un proces relativ simplu, acesta poate fi unul și destul de birocratic care poate dura ceva mai mult timp decât te aștepți.

Dacă vrei să nu pierzi tu timpul și să alergi între sediul companiei de asigurări și service pentru a îndeplini tot ce este necesar, poți să apelezi la servicii de asistență constatare daune auto prestate de firme specializate.

Specialiștii de aici te pot ajuta de la întocmirea corectă și completă a dosarului, până la reparația efectivă a vehicului. Pentru că lucrează cu toate companiile de asigurări din România, știu toate cerințele acestora și vei avea în cel mai scurt timp un dosar complet, gata de a fi avizat pentru a fi despăgubit. Te pot reprezenta de asemenea pe bază de contract de mandat în relația cu asigurătorul și se vor asigura că atât constatarea cât și reparația în sine se vor face în cel mai scurt timp și la standarde înalte de calitate.