0.4 C
România
25 noiembrie 2020
Averea detinuta de Elena Udrea, pusa sub sechestru. Masura, aplicata si in cazul celorlalti inculpati din dosarul "Gala Bute"
Breaking News

Averea detinuta de Elena Udrea, pusa sub sechestru asigurator. Masura, aplicata si in cazul celorlalti inculpati din dosarul „Gala Bute”

Averea detinuta de deputatul Elena Udrea a fost pusa, vineri, sub sechestru asigurator, aceeasi masura fiind dispusa de procurori si pentru ceilalti inculpati din dosarul „Gala Bute”. Avocatul Elenei Udrea, Marius Striblea, a declarat, la iesirea din sediul DNA, ca s-a pus sechestru asigurator pe mai multe imobile „clar identificate” ale Elenei Udrea, precum si pe mai multe actiuni detinute la mai multe societati. Mai multe milioane de lei din averea deputatului Elena Udrea au fost si ele puse sub sechestru, a mai precizat Marius Striblea.

Masura de impunere a sechestrului a fost luata si in cazul celorlalti inculpati din dosarul „Gala Bute”.

Ion Ariton si Rudel Obreja au fost si ei audiati astazi la DNA. Avocatul Elenei Udrea a spus ca nu a existat o confruntare intre Elena Udrea si cei doi inculpati.

„Singura ratiune pentru prezenta Elenei Udrea aici a fost aducerea la cunostinta a acestui proces verbal de constituire a sechestrului asigurator”, a mai spus avocatul.

HotWeek.ro iti recomanda si: Cine va gestiona averea Elenei Udrea

Sechestrul asigurator consta in indisponibilizarea bunurilor mobile sau/si imobile urmaribile ale debitorului aflate in posesia acestuia sau a unui tert in scopul valorificarii lor in momentul in care creditorul unei sume de bani va obtine un titlu executoriu.

Masura sechestrului asigurator se aduce la indeplinire de catre executorul judecatoresc fara a mai cere vreo autorizare sau incuviintare in acest sens. In cazul bunurilor mobile, executorul se va deplasa, in cel mai scurt timp posibil, la locul unde se afla bunurile asupra carora se va aplica sechestrul. Executorul judecatoresc va aplica sechestrul asupra bunurilor urmaribile numai in masura necesara realizarii creantei. In toate cazurile, sechestrul asigurator se va aplica fara somatie ori instiintare prealabila a debitorului.

Amintim ca Elena Udrea a fost adusa, vineri, din arestul Politiei Capitalei la DNA, pentru a fi audiata in dosarul „Gala Bute”, in care este acuzata de luare de mita si abuz in serviciu.

Elena Udrea a fost arestata preventiv miercuri, dupa ce Inalta Curte de Casatie si Justitie a emis pe numele ei mandat de arestare preventiva pentru 30 de zile, in dosarul „Gala Bute”. Decizia nu este definitiva, contestatia Elenei Udrea urmand sa se judece tot la instanta suprema.

Mandatul de arestare a fost emis pentru: infractiunea de luare de mita in legatura cu finantarea de catre Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului a contractelor incheiate de Termogaz Company SA cu UAT Cavnic si UAT Borsec; infractiunea de luare de mita in legatura cu platile efectuate de Compania Nationala de Investitii catre SC Consmin SA; infractiunea de luare de mita in legatura cu finantarea de catre MDRT a contractelor incheiate de Termogaz Company SA si SC Kranz Eurocenter SRL cu UAT Lupeni si UAT Petrosani; infractiunea de abuz in serviciu, in legatura cu organizarea „Galei Bute”, se arata in decizia inaltei Curti de Casatie si Justitie.

CE AVERE ARE ELENA UDREA

Ultima declaratie de avere a fost completata de Elena Udrea anul trecut, in septembrie 2014, in contextul candidaturii la alegerile prezidentiale. Potrivit documentului intocmit la acea data, citat de dcnews.ro, Elena Udrea detine sase terenuri in Bucuresti cu o suprafata de peste 10.000 de metri patrati, dobandite in 2013 in urma partajului, dupa ce a divortat de Dorin Cocos.

De asemenea, Udrea consemna ca a cumparat in anii 2013-2014 un numar de 21 terenuri agricole in judetul Calarasi.
Elena Udrea mai trecea in declaratia de avere o patrime dintr-o „suprafata construita imobil” de 635 de metri patrati, dobândita in 2013, in urma partajului, detinuta impreuna cu Dorin Cocos si Mariana Cindea, precum si o casa de locuit in Bucuresti, de 169,52 metri patrati, care i-a revenit, in 2013, tot in urma divortului de Dorin Cocos. Totodata, Elena Udrea a primit, conform actului de partaj voluntar, doua autoturisme, un Fiat 500 fabricat in 2012 si un Mercedes din 2005.

Deputatul mai mentiona in declaratia de avere ca are bijuterii din aur si argint in valoare de 100.000 de euro.
Tot in declaratia de avere, Elena Udrea consemna ca in 2014 a vândut doua imobile, unul in Ilfov (constructie in suprafata de 169 de mp si teren aferent in suprafata de 239 de mp) si unul in Bucuresti (suprafata 60 de mp), pentru suma totala de 255.000 de euro, dar si un autoturism Porsche Cayenne, cu 5.000 de euro.

Potrivit declaratiei de avere din 2014, Udrea avea mai multe conturi si depozite bancare, deschise in perioada 2007-2011, de aproximativ un milion de lei si 85.900 de euro.

De asemenea, Udrea declara ca a acordat imprumuturi totale de 554.000 de lei societatii Agro Green Nana, de 320.000 euro si 668.000 lei societatii Bai Boghis SRL, precum si 160.000 euro si circa 2.185.000 lei societatii Tim Rail Cargo.

Elena Udrea mentiona ca a acordat si imprumuturi unor persoane fizice – 15.000 de lei lui Dumitru Aurel Ardeleanu si 30.000 de lei Nicoletei Trif. in declaratia de avere, Udrea mai arata ca a obtinut venituri din functia de deputat de 58.900 de lei, dar si 460.000 de euro din partajul cu Dorin Cocos.

Sursa foto: Colaj Gandul/Viva

[ot-caption title=”Averea Elenei Udrea, pusa sub sechestru” url=”http://www.hotweek.ro/wp-content/uploads/2015/02/avere-elena-udrea1.jpg”]

Stiri pe aceeasi tema

Zeci de mii de membri si simpatizanti PSD au participat sambata la mitingul din Piata Victoriei

Ioana Badulescu

Medicul chirurg Dan Gabriel Mogos, profesor la Facultatea de Medicina din Craiova, a plecat sa trateze suflete in ceruri

Cristiana Petrariu Bota

Legea salarizarii a ajuns in Parlament. Au aparut majorari de coeficienti pentru angajatii din Invatamant

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult