Mugur Isarescu
Breaking News

Averea lui Mugur Isarescu, in vizorul ANI. Guvernatorul BNR a uitat de unde a luat un imprumut de 700.000 lei

Averea lui Mugur Isarescu a intrat in vizorul Agentiei Nationale de Integritate (ANI). Inspectorii de integritate verifica averea lui Mugur Isarescu, dupa ce ANI a primit o sesizare in acest sens in urma cu doua saptamani de la Asociatia Parakletos, document in care se arata ca Mugur Isarescu ar avea un credit la Volksbank, pe care l-ar fi trecut in declaratia de avere din 2007, insa in declaratiile ulterioare ar fi notat doar creditul de aproape 700.000 de lei, fara a mai mentiona numele bancii.

Inspectorii de integritate vor trebui sa verifice toate declaratiile de avere pe care Mugur Isarescu le-a dat in ultimii 25. Asta pentru ca Mugur Isarescu se afla la conducerea BNR din 1990. In ultimii 25 de ani,  Mugur Isarescu a lucrat cu 19 banci in calitate de client, insa ANI este interesata de relatia avuta cu o singura banca, respectiv Volksbank. Mugur Isarescu a negat ca ar fi luat acest imprumut.

Chiar ca nu-mi amintesc. Se referea la un comision la depozite sau la ce. N-am avut niciun credit la Volskbank. Am luat un singur credit la Unicredit. Cred ca prin 2011 sau 2012„, spunea Mugur Isarescu in urma cu o luna.

Te-ar putea interesa si: ANAF poate suspenda activitatea unei firme si pentru diferente mici de bani in plus sau in minus

La o zi dupa declaratia lui Mugur Isarescu, consilierul BNR Adrian Vasilescu a venit cu explicatii: „Creditul a fost luat in 2006. I-a ramas in minte banca unde a platit, nu de unde a luat creditul. Sunt 10 ani de atunci, e normal sa uite„.

Creditul care face obiectul sesizarii a fost facut si inchis, iar „lucrurile au fost clarificate”, a explicat purtatorul de cuvant al guvernatorului BNR, Dan Suciu. „Toate declaratiile de avere sunt publicate pe site-ul BNR, pot fi citite si urmarite”, a spus Suciu.

Mugur Isarescu, doctor in stiinte economice, este guvernator al Bancii Nationale a Romaniei din septembrie 1990 si presedinte al Consiliului de Administratie. In 1990, numirea sa a fost facuta de catre Guvern, iar din 1991 a primit mandat din partea Parlamentului, care a fost reinnoit de trei ori pana in prezent, cu o durata de cinci ani, respectiv in decembrie 1998, noiembrie 2004 si octombrie 2009.

Mugur Isarescu a fost premier al Romaniei in perioada decembrie 1999 – decembrie 2000, iar pana sa fie numit guvernator a ocupat timp de sase luni pozitia de secretar cu probleme economice si monetare al Ambasadei Romaniei la Washington, de unde a fost rechemat de presedintele de atunci, Ion Iliescu.

Isarescu este membru in Consiliul General al Sistemului European al Bancilor Centrale, membru cu drept de vot din partea Romaniei in Consiliul European de Risc Sistemic şi face parte din Consiliul Guvernatorilor al Fondului Monetar International.

Stiri pe aceeasi tema

Spitalul Matei Bals este singurul din Europa care participa la studiul clinic cu anticorpi monoclonali, terapie administrata si lui Trump

Cristiana Petrariu Bota

Magistrat francez: In Romania exista un parchet anti-coruptie exemplar. Este atat de bun, incat este atacat!

Ioana Badulescu

Emil Brumaru a murit la varsta de 80 de ani. Inainte de a muri a spus poezii asistentelor si a glumit

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult