-4.6 C
România
19 ianuarie 2021
Sebastian Ghita
Social

Averea lui Sebastian Ghita, mentinuta sub sechestru

Averea lui Sebastian Ghita a fost mentinuta sub sechestru, vineri, dupa o decizie data de Inalta Curte de Casatie si Justitie, in dosarul in care este cercetat si Iulian Hertanu, cumnatul premierului Victor Ponta. Astfel, a fost respinsa cererea deputatului Sebastian Ghita de ridicare a sechestrului asigurator pus de procurorii DNA pe o parte din averea sa.

Sebastian Ghita a fost chemat, in 28 aprilie, la DNA Ploiesti, unde procurorii l-au instiintat ca au instituit sechestru pe bunurile sale imobile si pe conturi pana la concurenta sumei de aproximativ doua milioane de euro. In acest dosar, Sebastian Ghita este cercetat sub control judiciar pentru savarsirea infractiunii de sprijinire a unui grup infractional organizat.

La sfarsitul lunii aprilie, Sebastian Ghita declara ca procurorii l-au înştiinţat că au instituit sechestru pe bunurile sale imobile şi pe conturi până la concurenţa sumei de aproximativ două milioane de euro, cât este calculat prejudiciul în dosarul în care este cercetat.

Vezi si: Care sunt acuzatiile care i se aduc lui Iulian Hertanu, cumnatul premierului Victor Ponta

Sebastian Ghiţă mai spunea atunci că nu se consideră vinovat în acest dosar şi că nu îl cunoştea pe Iulian Herţanu la momentul la care firma acestuia a încheiat contract cu autorităţile din Prahova, contractul pe fonduri europene pentru extinderea reţelei de canalizare din oraşul Comarnic.

De asemenea, întrebat dacă îi este teamă că va ajunge după gratii, el a spus că fapta de care este acuzat nu se pedepseşte cu ”o măsură atât de dură”.

”Fapta nu e una care reclamă o măsură atât de dură. Legea nu prevede o pedeapsă atât de mare pentru presupusa faptă a mea şi de aceea nu sunt preocupat de această chestiune (posibilitatea de a fi condamnat la închisoare cu executare – n.r.)”, a spus Ghiţă.

Care sunt acuzatiile care i se aduc lui Sebastian Ghita

DNA sustine ca, in perioada 2011 – 2015, Iulian Hertanu – administrator de drept si, incepand cu data de 25 aprilie 2014, administrator de fapt al SC Grossman Engineering Group SRL, respectiv angajat al CVR Asfalt Construct Group SRL, Vladimir Ciorba – administrator/ asociat la CVR Asfalt Construct Group SRL si CVR Activities Group SRL Bucuresti si SC Gefam Pro SRL si Mihail Coman – administrator/ asociat la SC Indserv SRL Ploiesti si SC Indserv Proiect SRL Ploiesti si angajat al SC Hidro Prahova SA (in calitate de consilier al directorului general) au constituit un grup infractional pentru a actiona in vederea adjudecarii frauduloase a unui contract de lucrari finantat preponderent din fonduri europene si insusirii nelegale a unor importante sume de bani, prin schimbarea, fara respectarea prevederilor legale, a destinatiei fondurilor obtinute in cadrul proiectului cu finantare europeana.

De asemenea, acestia ar fi urmarit sustragerea de la plata contributiilor datorate catre stat, prin evidentierea unor cheltuieli nereale sau operatiuni fictive in documentele societatilor pe care le-au controlat.

Contractul avand ca obiect ‘Extindere retele de canalizare in orasul Comarnic a fost atribuit de catre SC Hidro Prahova SA Ploiesti (societate cu capital integral de stat, la care Consiliul Judetean Prahova este actionar majoritar) Asocierii SC Grossman Engineering Group SRL – SC Euro Construct Trading 98 SRL, contract semnat la data de 13 ianuarie 2012.

Sebastian Ghita este acuzat ca a efectuat demersuri (interventii pentru numirea in functii a unor persoane, obtinerea de informatii confidentiale) la nivelul unor functionari ai SC Hidro Prahova SA si a exercitat interventii asupra directorului general al acestui agent economic, pentru a determina atribuirea nelegala a contractului catre Asocierea Grossman – Euro Construct.

Stiri pe aceeasi tema

Iohannis, ofiter acoperit? Nistorescu: Dupa cum insista pe demisia caprarului, se vad originile de colonel

Cristiana Petrariu Bota

Medicii au discutat cu premierul, care le-a spus ca nu sunt bani. Rodica Tanasescu, SNMF: Au promis ca vor face modificari legislative

Cristiana Petrariu Bota

Situatie alarmanta, inca patru oameni au murit din cauza virusului gripal

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult