Externe

Avertisment MAE pentru romanii care intentioneaza sa plece in Franta

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informeaza cetatenii romani care se afla, tranziteaza sau doresc sa calatoreasca in Franta ca, in conformitate cu datele transmise de autoritatile locale, in perioada 3 – 6 august 2017, sud-estul tarii (Departamentele Corsica de Sud, Var, Alpes-Maritimes, Vaucluse, respectiv Bouches-du-Rhone), se confrunta cu valuri de canicula si pericolul de incendii de padure si de vegetatie uscata.

Cetatenii romani sunt sfatuiti sa evite zonele pentru care sunt activate codurile de alerta, iar cei afectati de situatia din atentionare, pot solicita asistenta consulara la numerele de telefon ale Ambasadei Romaniei la Paris 00 33 (0) 1 47 05 29 66 sau 00 33 (0) 1 47 05 27 55, apelurile fiind redirectionate catre Centrul de Contact si Suport al Cetatenilor romani din strainatate (CCSCRS) si preluate de catre operatorii Call Center in regim de permanenta. De asemenea, cetatenii romani care se confrunta cu o situatie dificila, speciala, cu caracter de urgenta au la dispozitie si telefonul de urgenta al Consulatului General al Romaniei la Marsilia: 00 33 (0) 6 10 02 71 64.

MAE recomanda consultarea paginilor de internet www.mae.ro, http://paris.mae.ro, http://marsilia.mae.ro si reaminteste faptul ca cetatenii romani care calatoresc in strainatate au la dispozitie aplicatia ”Calatoreste in siguranta” disponibila gratuit in ”App Store”si ”Google Play”), care ofera informatii si sfaturi de calatorie.

Articole asemănătoare

Theresa May ar putea avea surprize la alegeri, Marea Britanie ar putea intra in impas politic chiar inainte de negocierile pentru Brexit

Ioana Badulescu

Ziua Romanilor de Pretutindeni, in ultima duminica din luna mai

Lucy Ionesco

Romania aniverseaza 135 de ani de relatii diplomatice cu SUA. Mesaj MAE

Lucy Ionesco