CSM
Social

Avizul negativ de revocare a Laurei Codruta Kovesi, publicat intr-un raport al CSM

Avizul negativ privind propunerea de revocare a Laurei Codruţa Kovesi din funcţia de procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie a fost motivat şi înaintat decidenţilor, a anunţat vineri Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

Documentul – care este consultativ – va ajunge şi la preşedintele Klaus Iohannis, potrivit reprezentanţilor CSM.

“În urma avizului nefavorabil privind propunerea ministrului Justiţiei de revocare a doamnei Laura Codruţa Kovesi din funcţia de procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii aduce la cunoştinţa opiniei publice faptul că hotărârea nr. 52 din 27 februarie 2018 a fost motivată şi înaintată decidenţilor pentru a dispune măsurile legale”, informează CSM.

În propunerea de revocare a Laurei Codruţa Kovesi, formulată de ministrul Justiţiei, nu s-a făcut referire punctual la niciuna dintre atribuţiile legale încălcate, potrivit motivării avizului negativ dat de Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii.

Decizia CSM s-a luat în urma unei şedinţe prelungite, la sfârșitul lunii februarie, ședință în care au fost ascultate pledoariile ministrului Justiției și ale Codruței Kovesi. Au fost 6 voturi împotriva propunerii şi doar unul “pentru”.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a criticat întâzierea publicării raportului în urmă cu cîteva zile. Oficialul afirma că le este greu procurorilor din Consiliu să argumenteze contra argumentelor prezentate de el.

Ministrul Justiţie a cerut, luna trecută, revocarea din funcţie a Laurei Codruţa Kovesi, prezentând 20 de motive în acest sens.

Stiri pe aceeasi tema

Mihailescu: Asasinarea Alinei Bica, planuita de un om de afaceri si de doi politicieni

Cristiana Petrariu Bota

UNJR, propuneri de modificare a Legii 304/2004 privind organizarea judiciara

Cristiana Petrariu Bota

Eusebiu Stefanescu, un mare actor al teatrului si filmului romanesc, a murit. VIDEO INTERVIU

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult