-2.9 C
România
22 ianuarie 2021
CSM
Social

Avizul negativ de revocare a Laurei Codruta Kovesi, publicat intr-un raport al CSM

Avizul negativ privind propunerea de revocare a Laurei Codruţa Kovesi din funcţia de procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie a fost motivat şi înaintat decidenţilor, a anunţat vineri Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

Documentul – care este consultativ – va ajunge şi la preşedintele Klaus Iohannis, potrivit reprezentanţilor CSM.

“În urma avizului nefavorabil privind propunerea ministrului Justiţiei de revocare a doamnei Laura Codruţa Kovesi din funcţia de procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii aduce la cunoştinţa opiniei publice faptul că hotărârea nr. 52 din 27 februarie 2018 a fost motivată şi înaintată decidenţilor pentru a dispune măsurile legale”, informează CSM.

În propunerea de revocare a Laurei Codruţa Kovesi, formulată de ministrul Justiţiei, nu s-a făcut referire punctual la niciuna dintre atribuţiile legale încălcate, potrivit motivării avizului negativ dat de Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii.

Decizia CSM s-a luat în urma unei şedinţe prelungite, la sfârșitul lunii februarie, ședință în care au fost ascultate pledoariile ministrului Justiției și ale Codruței Kovesi. Au fost 6 voturi împotriva propunerii şi doar unul “pentru”.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a criticat întâzierea publicării raportului în urmă cu cîteva zile. Oficialul afirma că le este greu procurorilor din Consiliu să argumenteze contra argumentelor prezentate de el.

Ministrul Justiţie a cerut, luna trecută, revocarea din funcţie a Laurei Codruţa Kovesi, prezentând 20 de motive în acest sens.

Stiri pe aceeasi tema

MOS NICOLAE da startul sarbatorilor de iarna. Traditii si obiceiuri de Sfantul Nicolae

Cristiana Petrariu Bota

Patriarhia Romana: Biserica sprijina „familia naturala si nu traditionala”, pentru ca familia traditionala nu mai exista

Ioana Badulescu

Andrei Chiliman, retinut de procurorii DNA. Vlad Moisescu, Ion Brad si Ioana Costescu audiati in dosar

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult