Avocatul Poporului ataca la CCR OUG pe sanatate care da acces spitalelor private la banii publici

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota februarie 15, 2020 13:33

Avocatul Poporului ataca la CCR OUG pe sanatate care da acces spitalelor private la banii publici

Avocatul Poporului ataca la Curtea Constitutionala OUG pe sanatate. Actul normativ dadea acces spitalelor private la banii publici, in cadrul programelor nationale. Informatia a fost oferita de avocatul Poporului, Renate Weber, in exclusivitate pentru Digi24. Sesizarea urmeaza a fi inaintata la inceputul saptamanii viitoare la Curtea Constitutionala.

Ministrul Sanatatii a anuntat ca Ordonanta de Urgenta pentru accesul spitalelor private la programele publice de sanatate va revolutiona pozitiv modul in care romanii vor beneficia de serviciile medicale. 

Si planurile Guvernului pentru alegerile generale si locale sunt in pericol. Avocatul Poporului se gandeste sa atace la Curtea Constitutionala si Ordonanta de urgenta publicata vineri. OUG-ul adoptat de guvern, in ultima sedinta, inainte de motiunea de cenzura, modifica esential legislatia existenta in materie de alegeri generale si locale.

Intre schimbari – posibilitatea oferita alegatorilor de a vota oriunde, indiferent de localitatea de domiciliu. Romanii din strainatate vor avea trei zile de vot, potrivit OUG-ului, iar numarul de parlamentari de diaspora va fi dublat. Avocatul Poporului, Renate Weber, a declarat in exclusivitate pentru Digi24, ca saptamana viitoare va avea analiza de oportunitate gata.

 

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.

Ultima ora