14.2 C
România
19 octombrie 2021
BAC 2018. Prima sesiune a examenului national de Bacalaureat incepe luni cu proba orala la Limba romana
Examene

BAC 2018. Prima sesiune a examenului national de Bacalaureat incepe luni cu proba orala la Limba romana

BAC 2018. Prima sesiune a examenului national de Bacalaureat incepe luni, 12 februarie, cu proba orala la Limba romana. Probele de evaluare a competentelor lingvistice si digitale din cadrul examenului de Bacalaureat (sesiunea iunie-iulie 2018) se desfasoara intre 12 si 22 februarie 2018, fiind asteptati sa participe peste 177.000 de elevi din clasele a XII-a si a XIII-a, precum si absolventi din promotiile anterioare. Conform calendarului de Bacalaureat 2018, prima proba scrisa – la Limba si literatura romana – a acestei prime sesiuni va avea loc in 25 iunie, luni.

Amintim ca Ministerul Educatiei a modificat, anul trecut, calendarul examenului de Bacalaureat, cu aplicabilitate din 2018. Astfel, probele orale sunt sustinute in luna februarie, iar probele scrise in perioada 18-22 iunie. Asociatia elevilor a venit cu initiativa modificarii examenului de Bacalaureat in urma sesizarilor primite din cauza caniculei la care au fost supusi candidatii care au dat examenul de Bacalaureat (prima sesiune) anul trecut.

Totul despre examenul national de Bacalaureat 2018

Modelele de subiecte pentru Evaluarea Nationala 2018 si Bacalaureat 2018 au fost publicate de Ministerul Educatiei

BAC 2018 – Calendarul examenului national de Bacalaureat 2018

Potrivit dispoziţiilor art. 78 alin. (7) din Legea Educaţiei Naţionale nr. 1/2011, cu modificările şi completările ulterioare, aceste evaluări pot fi organizate şi se desfăşoară la nivelul unităţii de învăţământ, în timpul anului şcolar, pe parcursul semestrului al II-lea, în faţa unei comisii prezidate de directorul unităţii de învăţământ şi numite prin decizie a inspectorului şcolar general, în condiţiile stabilite de metodologia de examen.

Asadar prima sesiune a examenului national de Bacalaureat incepe luni, 12 februarie, cu proba de evaluare a competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana (proba A), conform calendarului aprobat prin ordin al ministrului Educatiei.

Proba va continua si pe data de 13 februarie, ea fiind urmata de evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba materna, in 14-15 februarie.

In zilele de 16, 19 si 20 februarie este programata evaluarea competentelor digitale (proba D), iar in 21 si 22 februarie se va desfasura evaluarea competentelor lingvistice intr-o limba de circulatie internationala (proba C).

Conform calendarului, prima proba scrisa – Limba si literatura romana – Ea) – a acestei prime sesiuni va avea apoi loc in 25 iunie, luni. Proba la Limba si literatura materna – Eb) este programata marti, 26 iunie, iar proba Ec) – proba obligatorie a profilului, miercuri, 27 iunie. Ultima proba scrisa – la alegere a profilului si specializarii – proba Ed) – se va desfasura vineri, 28 iunie.

Afisarea primelor rezultate are ca termen data de 4 iulie (pana la ora 12:00) si e urmata de depunerea contestatiilor (orele 12:00 – 16:00). Intre 5 si 8 iulie vor fi solutionate contestatiile, in timp ce afisarea rezultatelor finale este prevazuta pentru data de 9 iulie.

Potrivit ordinului, a doua sesiune a examenului de bacalaureat 2018 are urmatoarea structura: 10 – 13 iulie inscrierea candidatilor, 27 iulie inscrierea candidatilor care au promovat examenele de corigente.

Pe 20 august se va sustine proba scrisa la Limba si literatura romana, pe 21 august – cea la Limba si literatura materna, 22 august – proba obligatorie a profilului, iar pe 23 august – proba la alegere a profilului si specializarii.

Intre 24 si 27 august va avea loc evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana, pe 28 august – evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba materna, iar pe 29 si 30 august – evaluarea competentelor digitale.

In zilele de 30 si 31 august va avea loc evaluarea competentelor lingvistice intr-o limba de circulatie internationala.

Pe 1 septembrie vor fi afisate rezultatele si vor fi depuse contestatiile.

Pe 6 septembrie vor fi facute publice rezultatele finale.

Stiri pe aceeasi tema

REZIDENTIAT 2020 – Mai multe locuri pentru unele specializari, se discuta varianta ca rezidentiatul sa fie organizat pe post, nu pe loc

Cristiana Petrariu Bota

MODIFICARI LA STRUCTURA NOULUI AN SCOLAR 2015 – 2016

Cristiana Petrariu Bota

Universitatile de stat, acuzate de studenti ca vor sa mareasca taxele de scolarizare pentru a acoperi cresterea salariilor profesorilor

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult