Examene

BACALAUREAT 2014 – Ai picat BAC-ul de doua ori? Atentie, vei plati o taxa de 230 de lei!

BACALAUREAT 2014: Atentie! Candidatii care vor sa dea examenul de BACALAUREAT pentru a treia oara vor trebui sa plateasca o taxa in valoare de 230 de lei, informeaza Ministerul Educatiei, care explica ca aceasta taxa este valabila pentru sustinerea tuturor probelor examenului de BAC 2014.

BACALAUREAT 2014: Poate asa, absolventii de liceu vor fi mai mult cu gandul la invatat si-si vor da silinta sa ia examenul, macar si pentru a lua bani din banii parintilor pentru a da din nou BAC-ul. Chiar daca nu stim ce vor mai aduce anii viitori in ceea ce priveste organizarea si desfasurarea examenului de BACALAUREAT, anul acesta stim sigur ca absolventii din promotiile anterioare care au picat de cel putin doua ori Bacalaureatul si care se inscriu la sesiunea din 2014 vor plati 230 lei pentru sustinerea tuturor probelor examenului de BAC din acest an.

BACALAUREAT 2014: Ministerul Educatiei a publicat si o serie de precizari privind sustinerea examenelor de finalizare a studiilor, in sesiunile anului scolar 2013-2014.

In cazul absolventilor de liceu care au picat examenele bacalaureatului de cel putin doua ori, dar care solicita recunoasterea unor probe promovate in sesiunile anterioare, „stabilirea sumei de plata pentru examenul de bacalaureat se face diferentiat, in functie de numarul probelor pe care le sustine candidatul, luandu-se in calcul toate cheltuielile necesare examinarii fiecarui candidat, cu aplicarea prevederilor articolelor 3, 4, 36 si 37 din Metodologia de organizare si desfasurare a examenului de bacalaureat, aprobata prin OMECTS nr. 4799/2010, valabila si pentru anul scolar 2013-2014”, anunta Ministerul Educatiei.

BACALAUREAT 2014: O taxa vor plati si absolventii claselor de matematica-informatica, intensiv informatica, ai claselor cu studiu intensiv si bilingv al limbilor straine si cu predare in limbile minoritatilor, ai claselor cu profil pedagogic, specializarea invatatori-educatoare – care au sustinut in anii anteriori de cel putin de doua ori Examenul pentru Obtinerea Atestatului. Daca acestia doresc sa sustina din nou examenul de Atestat, taxa de examen se stabileste la nivelul fiecarui inspectorat scolar judetean / al Municipiului Bucuresti, „luandu-se in calcul toate cheltuielile per candidat”, precizeaza MEN.

BACALAUREAT 2014:  Examenul de certificare a calificarii profesionale poate fi sustinut de doua ori fara taxa, in oricare dintre sesiunile de examen. Pentru celelalte situatii, taxa de examen se stabileste la nivelul fiecarui inspectorat scolar judetean / al Municipiului Bucuresti, luandu-se in calcul toate cheltuielile per candidat.

Amintim ca metodologia de organizare si desfasurare a examenului de bacalaureat prevede: „Candidatii au dreptul sa sustina examenul de bacalaureat, fara taxa, de cel mult doua ori. Prezentarile ulterioare la examen sunt conditionate de achitarea unor taxe”. Tot metodologia statueaza ca taxele de examen se stabilesc anual, pana la data de 1 martie, de catre Ministerul Educatiei.

Calendar Bacalaureat 2014 – Sesiunea iunie-iulie 2014

26 – 30 mai 2014 Inscrierea candidatilor la prima sesiune de examen
30 mai 2014 Incheierea cursurilor pentru clasa a XII-a/a XIII-a
10 – 12 iunie 2014 Evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana – proba A
11 – 13 iunie 2014 Evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba materna – proba B
16 – 20 iunie 2014 Evaluarea competentelor digitale – proba D
23 – 27 iunie 2014 Evaluarea competentelor lingvistice intr-o limba de circulatie internationala – proba C
30 iunie 2014 Limba si literatura romana – proba E)a) – proba scrisa
1 iulie 2014 Limba si literatura materna proba E)b) – proba scrisa
2 iulie 2014 Proba obligatorie a profilului – proba E)c) – proba scrisa
4 iulie 2014 Proba la alegere a profilului si specializarii – proba E)d) – proba scrisa
7 iulie 2014 Afisarea rezultatelor (pana la ora 12:00)
7 iulie 2014 Depunerea contestatiilor (orele 12:00 – 16:00)
8 -10 iulie 2014 Rezolvarea contestatiilor
11 iulie 2014 Afisarea rezultatelor finale

Stiri pe aceeasi tema

INSCRIERI CLASA PREGATITOARE 2018-2019. Pe 8 Martie incep inscrierile in clasa pregatitoare, potrivit calendarului si metodologiei publicate in Monitorul Oficial

Ioana Badulescu

UMF Iasi, anunt important pentru studentii care doresc sustinere pentru orientarea in cariera

Cristiana Petrariu Bota

EURO 2016. Anglia si Rusia risca sa fie excluse de la Campionatul Mondial de Fotbal din cauza suporterilor

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult