3.1 C
România
20 februarie 2024
Examene

BACALAUREAT 2016 – 2017. Modificari in modul de organizare al examenului de BAC

BACALAUREAT 2016 – 2017. Se anunta modificari la examenul de BACALAUREAT. Ministerul Educatiei vrea examene mai usoare la BAC, dar un alt mod de organizare al examenului. La examenul de BACALAUREAT din 2017, vor avea loc mai multe schimbări în ceea ce priveşte modul de organizare a examenului de BAC, urmând ca acesta să fie bazat pe un set de teste deja cunoscute de elevi.

Anuntul a fost facut, joi, de ministrul Educaţiei, Adrian Curaj, la Slatina. El a explicat ca sistemul de învăţământ românesc nu este pregătit pentru un bacalaureat diferenţiat, însă îşi doreşte ca de anul viitor acest examen să fie bazat pe teste cunoscute dinainte.

BACALAUREAT 2016 – 2017. Nu am cum să fac modificări la evaluarea naţională sau la bacalaureat, legea nu mă lasă, chiar dacă aş vrea, dar anul viitor vor fi făcute nişte schimbări astfel încât, pe de o parte, să-i orientăm pe tinerii noştri spre şcoala potrivită, iar pe de altă parte aş vrea din ce în ce mai mult ca bacalaureatul să fie bazat pe nişte teste deja dinainte cunoscute, în cantitate mare, iar elevii să fie pregătiţi.

Nu doar să scoatem nişte subiecte. Cred că ar trebuie să mergem spre itemi de evaluare cunoscuţi dinainte”, a spus ministrul Educaţiei.

BACALAUREAT 2016 – 2017. Totodată, în opinia ministrului elevii trebuie să aibă posibilitatea să treacă uşor de la şcoala profesională la liceu şi invers.

Sesiune speciala de Bacalaureat intre 14 si 27 mai 2016

Cum poti echivala examenul Cambridge cu o proba de la Bacalaureat

Eu cred că este important să ne uităm pe partea de şcoală profesională, astfel încât tinerii noştri să ajungă la nivelul de calificare cinci fără să meargă pe linia liceului şi să ajungă în zona profesională. Atunci lucrurile vor fi foarte frumoase. Mai ales, trebuie să le arătăm cum anume pot să se mişte între liceu şi profesională, între profesională şi liceu, pentru că opţiunile se schimbă odată cu ajungerea la maturitate”, a adăugat ministrul Curaj.

Ministrul Educaţiei a vizitat, joi, Târgul de oferte educaţionale desfăşurat la Slatina.

Related posts

Examenul de Bacalaureat s-ar putea modifica. Sunt vizate probele la care elevii nu primesc note in prezent

Lucy Ionesco

Invatamantul profesional, restart incepand cu anul scolar 2017-2018

Delia Ion

Cu o intarziere de 30 de ani, Ministerul Educatiei si Cercetarii a lansat Strategia pentru Digitalizarea Educatiei din Romania

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult