Viata bate filmul

BACALAUREAT 2016, SIMULARE BAC 2016. HotWeek prezinta subiectele si baremul de corectare la Limba Romana

BACALAUREAT 2016, SIMULARE ROMANA BACALAUREAT 2016. A inceput simularea examenului de BACALAUREAT 2016 cu proba de Limba si Literatura Romana. Testele de simulare se vor incheia joi, 10 martie 2016. Simularea la BACALAUREAT 2016 este sustinuta de peste 345.000 de elevi din clasele a XI-a şi a XII-a. Subiectele si baremul de corectare la simularea examenului de BACALAUREAT 2016 – proba de Limba si literatura Romana – le puteti regasi mai jos.

BACALAUREAT 2016, SIMULARE ROMANA BACALAUREAT 2016. SUBIECTE ROMANA SIMULARE BAC 2016. Elevii de clasa a XII-a şi a XI-a au susţinut luni, 7 martie 2016, prima probă din cadrul testelor de SIMULARE a examenului de BACALAUREAT 2016, respectiv cea la Limba şi Literatura Română. Simularea la Romana a început la ora 9.00 şi a durat 3 ore. Ministerul Educaţiei Naţionale precizeaza ca obiectivele simulării examenului de bacalaureat sunt familiarizarea elevilor din clasele terminale de liceu cu rigorile examenului pe care îl vor susţine la finalul învăţământului liceal, stabilirea nivelului real de pregătire atins, precum şi optimizarea pregătirii elevilor.

Subiectele sunt publicate pe EDU.RO. Ce subiecte au primit elevii la Simularea examenului de BACALAUREAT 2016 la Limba Română va prezentam in cele ce urmeaza.

SUBIECTE SIMULARE BAC 2016 ROMANA – CLASA XII-a

BACALAUREAT 2016, SIMULARE ROMANA BACALAUREAT 2016. SUBIECTE ROMANA SIMULARE BAC 2016. La clasa a XII-a, profil real-tehnologic şi vocaţional, cele 9 cerinţe de la Subiectul I au fost pe baza unui fragment dintr-o poezie de Adrian Maniu („În seara asta”).

BACALAUREAT 2016, SIMULARE ROMANA BACALAUREAT 2016. SUBIECTE ROMANA SIMULARE BAC 2016. La Subiectul II, au avut de compus un text argumentativ de 150-300 cuvinte despre rolul dezbaterilor publice în adoptarea unor legi.

La Subiectul III, au avut de redactat un eseu de 600-900 de cuvinte despre particularităţile construcţiei unui personaj dintr-un text narativ studiat, aparţinând lui Liviu Rebreanu sau G. Călinescu, potrivit Alba24.

(w500) Subiecte s

(w500) Subiecte s

SUBIECTE SIMULARE BAC 2016 ROMANA – CLASA A XI-A

BACALAUREAT 2016, SIMULARE ROMANA BACALAUREAT 2016. SUBIECTE ROMANA SIMULARE BAC 2016. Subiecte simulare Română. Elevii de clasa a XI-a, la profil real-tehnologic şi vocaţional, au primit, la subiectul I, un fragment dintr-o poezie de Mihai Eminescu, text pe baza căruia au trebuit să identifice sinonime, rolul cratimei, folosirea unei locuţiuni, secvenţe care să contureze dimensiunea temporală a imaginarului poetic, motive literare, semnificaţii de figuri de stil, trăsături ale genului lirio şi comentariul primei strofe. În total, la subiectul I, au fost 9 cerinţe.

BACALAUREAT 2016, SIMULARE ROMANA BACALAUREAT 2016. SUBIECTE ROMANA SIMULARE BAC 2016. La Subiectul II, au avut de compus un text argumentativ de 150-300 cuvinte despre utilitatea telefoanelor mobile pentru omul contemporan. La Subiectul III, au avut de redactat un eseu de 600-900 de cuvinte în care să prezinte tema şi viziunea despre lume, într-un basm cult studiat.

(w500) Subiecte s

(w500) Subiecte s

BACALAUREAT 2016, SIMULARE ROMANA BACALAUREAT 2016. SUBIECTE ROMANA SIMULARE BAC 2016. Notele nu se trec in catalog! Notele obţinute nu se trec în catalog. În situaţia excepţională în care se doreşte acest lucru, elevul trebuie să solicite profesorului consemnarea notelor în catalog. În urma analizei rezultatelor, inspectoratele şcolare vor lua măsuri de monitorizare şi control, dar şi de remediere a problemelor, acolo unde acest lucru se impune.

BACALAUREAT 2016, SIMULARE ROMANA BACALAUREAT 2016. SUBIECTE ROMANA SIMULARE BAC 2016. Subiectele pentru simularea la nivel naţional a examenului de bacalaureat, diferenţiate în funcţie de filieră, profil şi specializare, sunt elaborate de Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare, în mod similar cu modelele publicate pe http://subiecte.edu.ro, încă din luna noiembrie a anului trecut. Subiectele sunt proiectate astfel încât tratarea lor să valorifice capacităţile elevilor pe temele prevăzute în programa de examen, parcurse până la această dată. Corectarea lucrărilor va fi făcută, în baza unor bareme care asigură unitatea şi obiectivitatea evaluării şi notării la nivel naţional, de doi profesori din unităţile de învăţământ liceal în care elevii susţin evaluarea (unul dintre profesori fiind cel care predă la clasă).

BACALAUREAT 2016, SIMULARE ROMANA BACALAUREAT 2016. Marţi, se va desfăşura proba la Limba şi literatura maternă pentru elevii care studiază în limbile minorităţilor naţionale, iar miercuri, are loc proba obligatorie a profilului (Matematică sau Istorie).

BACALAUREAT 2016 – NOUTATI

Joi, 10 martie, numai elevii clasei a XII-a vor susţine proba la alegere a profilului şi specializării. Rezultatele la simularea examenului de BACALAUREAT 2016 vor fi comunicate elevilor în data de 18 martie, însă notele obţinute nu se trec în catalog. În situaţia excepţională în care se doreşte acest lucru, elevul trebuie să solicite profesorului consemnarea notelor în catalog.

BACALAUREAT 2016, SIMULARE ROMANA BACALAUREAT 2016. Conținuturile pentru simulare si competenţele asociate acestora sunt cele prevăzute în programa pentru Examenul de bacalaureat naţional, în vigoare. Sunt însă conţinuturi exceptate.

BACALAUREAT 2016, SIMULARE ROMANA BACALAUREAT 2016. La Limba şi literatura română pentru clasa a XI-a, de exemplu, un sunt incluse reguli ale monologului, reguli și tehnici de construire a dialogului, stiluri funcționale adecvate situației de comunicare, rolul elementelor verbale, paraverbale și nonverbale în comunicarea orală; textul dramatic postbelic; limbajul literaturii, limbajul cinematografic, limbajul picturii, limbajul muzicii; simbolismul, prelungiri ale romantismului si clasicismului, perioada interbelică, perioada postbelică; interpretări și judecăți de valoare exprimate în critica și iistoria literară şi autorii canonici: G. Bacovia, Lucian Blaga, Tudor Arghezi, Ion Barbu, Camil Petrescu, Liviu Rebreanu, G. Călinescu, E. Lovinescu, Marin Preda, Nichita Stănescu, Marin Sorescu.

BACALAUREAT 2016, SIMULARE ROMANA BACALAUREAT 2016. Pentru clasa a XII-a, tot la Limba şi literatura română, sunt exceptate de la simulare conţinuturile din programă referitoare la reguli ale monologului, reguli și tehnici de construire a dialogului, stiluri funcționale adecvate situației de comunicare, rolul elementelor verbale, paraverbale și nonverbale în comunicarea orală; textul dramatic postbelic; limbajul literaturii, limbajul cinematografic, limbajul picturii, limbajul muzicii; perioada postbelică şi autorii canonici: Marin Preda, Nichita Stănescu, Marin Sorescu.

BACALAUREAT 2016, SIMULARE EXAMEN BACALAUREAT 2016. CALENDAR SIMULARE BAC

I. Clasa a XI-a

7 martie: Limba şi literatura română
8 martie: Limba şi literatura maternă
9 martie: proba obligatorie a profilului
18 martie: afişarea rezultatelor

II. Clasa a XII-a

7 martie: Limba şi literatura română
8 martie: Limba şi literatura maternă
9 martie: proba obligatorie a profilului
10 martie: proba la alegere a profilului şi specializării
18 martie: afişarea rezultatelor

BACALAUREAT 2016, SIMULARE ROMANA BACALAUREAT 2016. Sesiunea specială a examenului de Bacalaureat pentru elevii din clasa a XII-a/ a XIII-a participanți la loturile olimpice și la competițiile sportive și artistice internaționale va avea loc în perioada 14 – 27 mai.

BACALAUREAT 2016, SIMULARE ROMANA BACALAUREAT 2016. „Obiectivele simulării examenului de bacalaureat sunt familiarizarea elevilor din clasele terminale de liceu cu rigorile examenului pe care îl vor susţine la finalul învăţământului liceal, stabilirea nivelului real de pregătire atins, precum şi optimizarea pregătirii elevilor”, precizează ministerul Educaţiei într-un comunicat de presă.

Astfel, în urma analizei rezultatelor, inspectoratele şcolare vor lua măsuri de monitorizare şi control, dar şi de remediere a problemelor, acolo unde acest lucru se impune.

SIMULARE BACALAUREAT 2016. Elevii de clasa a 11-a si a 12-a sustin simularile la Romana, Matematica, Istorie

BACALAUREAT 2016, SIMULARE ROMANA BACALAUREAT 2016. Subiectele pentru simularea la nivel naţional a examenului de bacalaureat, diferenţiate în funcţie de filieră, profil şi specializare, sunt elaborate de Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare, în mod similar cu modelele publicate pe subiecte.edu.ro.

Subiectele sunt realizate pe temele prevăzute în programa de examen, parcurse până la această dată. Corectarea lucrărilor va fi făcută, în baza unor bareme, de doi profesori din unităţile de învăţământ liceal în care elevii susţin evaluarea, unul dintre profesori fiind cel care predă la clasă.

Anul trecut, rata de prezenţă la simularea examenului de Bacalaureat la clasa a XI-a a fost de 86,41% (128.052 de elevi). Dintre cei prezenţi, 28,51% au obţinut media generală peste 6 (cu note peste 5 la toate probele). La clasa a XII-a, prezenţa a fost de 147.454 de elevi (83,31%) şi au obţinut media generală peste 6 (cu note peste 5 la toate probele) 38,77% elevi.

BACALAUREAT 2016, SIMULARE BACALAUREAT 2016. Calendar simulare bacalaureat

– 7 martie 2016 Simulare probă scrisă – Limba şi literatura română
– 8 martie 2016 Simulare probă scrisă – Limba şi literatura maternă
– 9 martie 2016 Simulare probă scrisă – Proba obligatorie a profilului
– 10 martie 2016 Simulare probă scrisă – Proba la alegere a profilului şi specializării (numai pentru elevii clasei a XII-a)
– 18 martie 2016 – Afişarea rezultatelor.

Stiri pe aceeasi tema

GALA BRAVO AI STIL, 9 SEPTEMBRIE 2017. Concurenta eliminata de juriu si de public in gala de sambata este…

Ioana Badulescu

BAHAR VIATA FURATA 1 APRILIE 2016, EPISODUL 53 REZUMAT. Efsun si Bahar traiesc momente grele

Cristiana Petrariu Bota

TE VREAU LANGA MINE emisiunea din 25 SEPTEMBRIE 2015. Bogdan ramane singur cel putin pana la urmatorul paravan

Delia Ion

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult