Examene

BACALAUREAT 2018. Inscrierile la examenul de Bacalaureat au loc pana pe 2 februarie, prima proba orala e pe 12 februarie

BACALAUREAT 2018 – Elevii de clasa a XII-a si cei care au terminat liceul in anii trecuti se vor putea inscrie la prima sesiune a examenului de Bacalaureat 2018 saptamana viitoare. Potrivit calendarului elaborat de Ministerul Educatiei, elevii din ultimul an de liceu se pot inscrie la sesiunea de Bacalaureat 2018 din 29 ianuarie pana pe 2 februarie 2018. La scurt timp va incepe si examenul propriu-zis cu probele de competente.

Este pentru prima data când aceste examene au loc în luna februarie, anul scolar pentru elevii de clasa a XII-a urmand a se incheia pe 25 mai. Examenele scrise ale examenului national de Bacalaureat 2018 vor începe pe 25 iunie, cu proba la limba română. Rezultatele finale la Bacalaureat se vor afisa pe 9 iulie 2018.

Pe 12 şi 13 februarie, candidaţii vor susţine proba orală la limba română, pe 14 si 15, proba orală la limba maternă, iar în zilele de 16, 19 şi 20 februarie, candidaţii vor susţine examenul de competenţe digitale.

În perioada 21-22 februarie, se va desfăşura proba orală la o limbă de circulaţie internaţională.

Probele scrise vor începe pe 25 iunie, cu examenul de limba şi literatura română şi vor continua pe 26 iunie, cu proba la limba şi literatura maternă. Proba obligatorie a profilului se va desfăşura pe 27 iunie, iar ultima probă scrisă, cea la alegere a profilului şi specializării va avea loc pe 28 iunie.

Primele rezultate vor fi afişate pe 4 iulie. Urmează o perioadă în care pot fi depuse contestaţiile, iar rezultatele finale să fie afişate pe 9 iulie.

Related posts

Cum poti echivala examenul Cambridge cu o proba de la Bacalaureat

Bogdan

DEFINITIVAT 2021 – Noile reguli au fost publicate in Monitorul Oficial

Lucy Ionesco

Inspectoratele scolare vor trebui sa transmita Ministerului Educatiei date privind modul de acoperire cu personal calificat si necalificat a catedrelor eliberate prin pensionare

Teodora Badescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult