BACALAUREAT 2018. Subiecte si rezultate la probele orale de Limba romana, competente digitale si competente lingvistice. UPDATE
Viata bate filmul

BACALAUREAT 2018. Subiecte si rezultate la probele orale de Limba romana, competente digitale si competente lingvistice. UPDATE

BACALAUREAT 2018 – Incepe examenul national de Bacalaureat. Luni, 12 februarie, elevii din clasele a XII-a si a XIII-a sustin prima proba de evaluare a competentelor din prima sesiune a examenului national de Bacalaureat 2018. Este primul an in care elevii sustin probele de competente la Bacalaureat in luna februarie si nu in iunie, asa cum era pana acum. Prima proba care le da emotii elevilor este cea de competente lingvistice la Limba Romana. Probele sunt monitorizate audio-video. 

BACALAUREAT 2018. Potrivit Ministerului Educatiei, subiectele pentru probele de evaluare a competentelor lingvistice de comunicare orală în limba română și în limba maternă la examenul de Bacalaureat 2018 cuprind texte literare şi nonliterare, funcţionale şi nonfuncţionale, cu un grad de complexitate care permite tratarea lor integrală în maximum 10-15 minute.

Iti recomandam si: BAC 2018. Prima sesiune a examenului national de Bacalaureat incepe luni cu proba orala la Limba romana

Totul despre examenul national de Bacalaureat 2018

Modelele de subiecte pentru Evaluarea Nationala 2018 si Bacalaureat 2018 au fost publicate de Ministerul Educatiei

BACALAUREAT 2018. Rezultatul obţinut de fiecare candidat la proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română/limba maternă din cadrul examenului de Bacalaureat 2018 nu se exprimă prin note sau prin calificativ admis/respins, ci prin stabilirea nivelului de competenţă corespunzător grilei aprobate la nivel naţional: experimentat, avansat şi mediu.

Probele de evaluare a competențelor lingvistice și digitale din cadrul examenului naţional de Bacalaureat (sesiunea iunie-iulie 2018) se vor desfășura în perioada 12-22 februarie 2018. Sunt așteptați să participe cei peste 177.000 de elevi din clasele a XII-a și a XIII-a, dar și absolvenți din promoțiile anterioare.

BACALAUREAT 2018. Potrivit dispozițiilor art. 78 alin. (7) din Legea Educației Naționale nr. 1/2011, cu modificările și completările ulterioare, aceste evaluări se organizează și se desfășoară la nivelul unității de învățământ, în timpul anului școlar, pe parcursul semestrului al II-lea, în fața unei comisii prezidate de directorul unității de învățământ și numite prin decizie a inspectorului școlar general, în condițiile stabilite de metodologia de examen.

CALENDARUL EXAMENULUI DE BACALAUREAT 2018

BACALAUREAT 2018. Conform calendarului aprobat de Ministerul Educației Naționale, proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română (proba A) se va desfăşura în zilele de 12 și 13 februarie. În intervalul 14-15 februarie va avea loc evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă (proba B). Vineri, 16 februarie, respectiv în zilele de 19 și 20 februarie se va desfăşura evaluarea competenţelor digitale (proba D). Probele orale se încheie cu evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională (proba C) – 21 și 22 februarie.

Probele scrise ale examenului naţional de Bacalaureat din prima sesiune sunt programate între 25 și 28 iunie.

BACALAUREAT 2018. Subiectele pentru probele de evaluare a competentelor lingvistice de comunicare orală în limba română și în limba maternă sunt elaborate de Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare şi cuprind texte literare şi nonliterare, funcţionale şi nonfuncţionale, cu un grad de complexitate care permite tratarea lor integrală în maximum 10-15 minute.

Rezultatul obţinut de fiecare candidat la proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română/limba maternă nu se exprimă prin note sau prin calificativ admis/respins, ci prin stabilirea nivelului de competenţă corespunzător grilei aprobate la nivel naţional: experimentat, avansat şi mediu. Candidatul care refuză să raspundă sau să rezolve subiectele propuse la una din probele de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale se consideră că nu a susţinut proba.

Probele sunt monitorizate audio-video. Nu este permis accesul candidaţilor în sălile de examen cu manuale, dicţionare, notiţe, însemnări etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, şi nici cu telefoane mobile sau cu orice mijloc electronic de calcul/comunicare. Nerespectarea dispoziţiilor referitoare la introducerea de materiale interzise în sala de examen duce la eliminarea candidatului, indiferent dacă materialele interzise au fost folosite sau nu.

 

Stiri pe aceeasi tema

KOSEM EPISODUL 53 REZUMAT, 11 DECEMBRIE 2017

Delia Ion

DRAGOSTE INFINITA EPISODUL 77 REZUMAT, 5 IULIE 2017

Delia Ion

DRAGOSTE CU IMPRUMUT EPISODUL 69 REZUMAT DIN 4 IANUARIE 2017. Fatih o salveaza pe Zeynep din mainile rapitorilor insa viata iubitei sale este in mare pericol

Delia Ion

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult