11.4 C
România
28 octombrie 2021
Filme

BACALAUREAT, un film de Cristian Mungiu, intra in competitia Festivalului de Film de la Cannes

BACALAUREAT, un film de Cristian Mungiu, intra in competitia Festivalului de Film de la Cannes 2016. Selectia oficiala de filme care intra in competitie in cadrul Festivalului de Film de la Cannes de anul acesta a fost anuntata joi, iar printre acestea se afla si trei filme romanesti!

Acestea sunt Bacalaureat, regizat de Cristian Mungiu, si Sierra Nevada, in regia lui Cristi Puiu. Amandoi au mai fost nominalizati in trecut la Festivalul de la Cannes, iar Cristian Mungiu a castigat, in anul 2007, marele premiu – „Palme D’Or‟ pentru pelicula dramatica 4 luni, 3 saptamani si 2 zile.

Al treilea film romanesc prezent in selectia oficiala este Caini al lui Bogdan Mirica (cel care a regizat si serialul Umbre, difuzat pe HBO), dar in cadrul categoriei „Un Certain Regard‟.Festivalul de Film de la Cannes se va defasura, anul acesta, intre 11 si 22 mai, in orasul aflat pe Coasta de Azur.

În cazul lui Cristian Mungiu este a treia participare în competiția oficială, la precedentele două, filmele sale fiind recompensate cu trofeul Palme d’Or, în 2007, pentru 4 luni, 3 săptămâni și 2 zile și premiile pentru scenariu și interpretare feminină, în 2012, pentru După Dealuri.

Comentezi?

HotWeek.ro este un site exclusivist, care militeaza pentru promovarea valorilor si culturii. Spune „nu” tabloidizarii presei din Romania! Te asteptam sa revii pe hotweek.ro! Ne poti urmari si pe FacebookTwitter sau Google Plus. Ne poti scrie pe adresa hotweek.ro@gmail.com.

Stiri pe aceeasi tema

Regizorul Nae Caranfil revine in cinematografe cu „6,9 pe scara Richter” din 20 ianuarie

Cristiana Petrariu Bota

PUTEREA DESTINULUI EPISODUL 28 REZUMAT, 12 FEBRUARIE 2015. Sila si Boran, in mijlocul apelor tulburi din Mardin

Delia Ion

TRADAREA EPISODUL 72 REZUMAT, 11 FEBRUARIE 2015. Ali amenintat cu moartea de Kenan si Carolin

Delia Ion

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult