Social

Bacteria E-Coli, descoperita in zeci de produse din 24 de judete si Bucuresti

Bacteria Escherichia Coli (E-Coli) a fost descoperita de inspectorii Autoritatii Nationale Sanitar-Veterinare (ANSVSA) in zeci de produse din 24 de judete si Bucuresti. In urma controalelor efectuate de inspectorii ANSVSA in perioada 16 mai – 30 decembrie 2016, bacteria E-Coli a fost descoperita in 69 de probe din lapte, cascaval, mici, carne de oaie, carne de vita, carnati, pastrama, si hamburgeri, la nivelul intregii tari.

Potrivit ANSVSA, care citeaza raportul Institutului de Igiena si Sanatate Publica Veterinara, in perioada 16 mai – 30 decembrie 2016 in cadrul Planului National de Control pentru determinarea prevalentei Escherichia Coli verotoxigena in produse alimentare de origine animala au fost prelevate si analizate un numar de 1.484 probe de lapte, branza, cascaval, carne, mici, carnati, snitele si hamburgeri.

Probele au fost recoltate din: abatoare, magazine alimentare, carmangerii, supermarketuri si dozatoare de lapte, din Bucuresti si toate judetele tarii.

Probele au fost recoltate din abatoare, magazine alimentare, carmangerii, supermarketuri şi dozatoare de lapte. Echipele de inspectori sanitari veterinari şi pentru siguranţa alimentelor au prelevat probe, conform planificării, din Bucureşti şi toate judeţele ţării, iar în 69 de cazuri a fost identificată bacteria E-Coli.

Cele mai multe situaţii au fost identificate în judeţul Timiş, opt, fiind identificată E-coli în carcase de ovine aflate la un abator şi într-un produs din carne tocată de vită, recoltată dintr-un supermarket. Sibiu (6 cazuri), Maramureş (5 cazuri), Vâlcea (5 cazuri) şi Bistriţa Năsăud (4 cazuri) sunt printre judeţele în care au fost descoperite cele mai multe infestări cu E-coli ale produselor din carne. Alte judeţe în care a fost identificată bacteria sunt Buzău, Teleorman, Gorj, Caraş Severin, Tulcea, Iaşi, Alba, Braşov, Călăraşi, Cluj, Ialomiţa, Suceava, Olt, Prahova, Giurgiu, Vaslui, Dâmboviţa, Dolj, Mureş şi, în trei cazuri, în Bucureşti.

Direcţiile Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor judeţene au efectuat controale oficiale la unităţile în care s-a depistat şi comercializat produsele incriminate şi au dispus în anumite cazuri distrugerea preparatelor periculoase.

Planul Naţional de Control pentru determinarea prevalenţei E-Coli, care a fost demarat în data de 16 mai, s-a desfăşurat până la data de 31 decembrie 2016 şi a presupus prelevarea şi analizarea de probe de pe suprafaţa carcaselor de bovine şi ovine, din carnea proaspătă de bovine şi ovine, din carnea tocată şi carnea preparată şi din laptele crud şi produsele din lapte crud.

Stiri pe aceeasi tema

Masinile Renault Clio din Romania, rechemate in service cu probleme la frana

Cristiana Petrariu Bota

TAROM continua campania „Dor de Europa” si pune in vanzare, in perioada 3-7 august, bilete cu preturi de 139 de euro dus-intors

Ioana Badulescu

Romania inregistreaza al saptelea caz de coronavirus. Este vorba de o tanara din Timisoara

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult