5.9 C
România
23 septembrie 2021
Baia Mare este Capitala Tineretului din Romania in 2018-2019
Stiri locale

Baia Mare este Capitala Tineretului din Romania in perioada 2018 – 2019

Oraşul Baia Mare a câştigat titlul de Capitală a Tineretului din România pentru 2018-2019, într-o ceremonie care a avut loc la Summitul Tinerilor de la Bacău. Programul naţional Capitala Tineretului din România se află sub Înaltul Patronaj al Preşedintelui României, Klaus Iohannis, recunoaştere care confirmă valoarea acestui concept.

„Ne bucurăm că Baia Mare a fost aleasă următoarea Capitală a Tineretului din România cu #UTurn, conceptul ales de noi. Acest titlu nu este al nostru, ci al tinerilor din Baia Mare şi din România. Ne vedem anul viitor la Baia Mare, Capitala Tineretului din România 2018-2019”, declară Daniel Orza, reprezentant al orașului Baia Mare, Capitala Tineretului din România.

Baia Mare îşi va desfăşura mandatul în perioada 2 mai 2018 – 1 Mai 2019.

#UTurn, conceptul prezentat de Baia Mare, îşi propune să testeze de-a lungul unui an un program menit să creeze oportunităţi atractive pentru tineri, astfel încât aceştia să fie activi şi determinaţi să rămână şi să se implice în comunitate. Programul va beneficia de sprijinul autorităţilor locale, organizaţiilor neguvernamentale de tineret, grupurilor informale de tineri, instituţiilor şi mediului de afaceri.

Un juriu independent, format din reprezentanţi ai sectorului neguvernamental de tineret, ai mediului privat, ai organizaţiilor de tineret ale partidelor politice parlamentare şi ai unor instituţii publice, au evaluat candidaturile celor trei oraşe finaliste. Jurizarea a fost făcută în funcţie de o serie de criterii, printre care motivaţia care a stat la baza fundamentării candidaturii, coerenţa viziunii, a misiunii şi a obiectivelor, şi corelarea proiectelor propuse cu strategii şi documente de politici publice de tineret.

A doua competiţie organizată în cadrul acestui program naţional, care funcţionează pe principii similare cu Capitala Europeană a Tineretului, titlu deţinut de Cluj-Napoca în 2015, a atras mai multe candidaturi: Alba Iulia, Baia Mare, Galaţi, Iaşi, Ploieşti, Satu Mare şi Suceava. În finala competiţiei de proiecte s-au calificat oraşele: Baia Mare, Iaşi şi Satu Mare.

Stiri pe aceeasi tema

Pisc Scradeanu, vicepresedintele Blocului National Sindical, s-a sinucis in locuinta sa din Bucuresti

Ioana Badulescu

Stanciu Anghel, deputat PSD Iasi, cercetat intr-un dosar de conflict de interese

Bogdan

Tiberiu Brailean, profesor universitar la Iasi, a murit dupa ce a asteptat 6 ore la spital sa i se puna un diagnostic

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult