6.2 C
România
17 octombrie 2021
BAKE OFF, 14 MARTIE 2016. Retete delicioase si concurenti talentati in cortul Bake Off
Viata bate filmul

BAKE OFF, 14 MARTIE 2016. Retete delicioase si concurenti talentati in cortul Bake Off

BAKE OFF ROMANIA, 14 MARTIE 2016. In lumea cofetarilor nu exista cale de mijloc. Orice proba inseamna lupta! O noua editie Bake Off Romania va fi difuzata luni, 14 martie 2016, de la 20:30 la Pro TV. Mai jos va prezentam doua retete delicioase de la Bake Off Romania, dar si cateva replici surprinzatoare din cortul Bake Off Romania.

BAKE OFF ROMANIA, 14 MARTIE 2016. Luni, de la 20:30, la Bake Off Romania, biscuitii si fursecurile vor fi vedetele editiei. Cei 10 concurenti isi vor demonstra inca o data masiestria in bucatarie si vor incerca sa impresioneze juratii prin creativitate si gust. Un invitat surpriza, indragit de milioane de oamenii prin stilul sau unic, va fi alaturi de ei pentru proba de creativitate si le pentru a le arata cum se construieste o casa de… turta dulce!

Noua editie BAKE OFF ROMANIA are tema biscuiti si fursecuri, iar Nea Rata va fi alaturi de concurenti pentru a face ce stie el mai bine: sa ofere indicatii despre cum se construieste o casa din turta dulce!

Probele cu care se vor confrunta concurentii vor creste tensiunea la bancurile de lucru, insa juratii Alex Stan, Simona Pope si Tudor Constantinescu vor aduce voia buna si le vor oferi sfaturi utile intr-un mod haios. Prinsi in mijlocul actiunii si stresati de timpul care nu este niciodata suficient, cei 10 concurenti vor uimi cu replici surprinzatoare.

Robert s-a remarcat inca de la primul episod prin preparatele sale, fiind si cel mai inalt concurent din cortul Bake Off Romania. In viata de zi cu zi, Robert monteaza usi de garaj, insa cu toate acestea pasiunea pentru cofetarie primeaza: „Mie imi plac fursecurile pe marimea mea!”.

BAKE OFF ROMANIA – Cum a fost la ultima editie

Au ramas 10 concurenti in cortul BAKE OFF ROMANIA! A fost o noua saptamana de foc in cortul Bake Off Romania a adus cea de-a doua mare provocare pentru cei 11 concurenti ramasi in competitia pentru titlul de Cel mai bun cofetar amator si premiul de 25.000 de euro! Energia, pasiunea si dorinta de a merge mai departe au raspandit in tot cortul miros de tarte, dulci si sarate, iar Alex Stan, Simona Pope si Tudor Constantinescu au avut de luat o decizie grea.

Bake Off Romania a fost urmarita de aproximativ 1.4 milioane de telespectatori, la nivel national, pe intreg intervalul de difuzare, intre 20:31 – 22:32. Cel mai urmarit minut al competitiei, de la 20:57, a reunit aproximativ 1.8 milioane de telespectatori in fata televizoarelor. La nivelul publicului comercial, cu varsta cuprinsa intre 18 si 49 de ani, Bake Off Romania a fost lider de audienta, obtinand 8.3 puncte de rating si 18.7% share.

BAKE OFF ROMANIA. La prima proba, cea de semnatura, concurentii au trebuit sa prepare un quiche care sa ii reprezinte, dar care sa impresioneze juratii prin combinatia de ingrediente din umplutura. De la dovlecei cu menta, brie cu hribi, rosii uscate cu branza de capra, gorgonzola cu rucola, spanac si kaiser, carne de miel, pana la resturi pe care le gasim in frigider, toate aromatizate cu ierburi de Provence si alte minunatii savuroase, concurentii au dat dovada de maiestrie in bucatarie. Cuptorul a fost cel care le-a pus piedici acestora in a scoate pe bancurile de lucru quiche-ul perfect. Juratii au descoperit multe preparate necoapte, unele prea sarate, altele prea putin sarate, prea multa compozitie, prea putin sos. Doamna profesoara, Mariana, nu a primit nota de trecere cand Tudor a strigat catalogul, chiar daca prezentarea a fost buna. Cei care au reusit sa se remarce la aceasta proba au fost: Adrian, Carmen si Ionela.

BAKE OFF ROMANIA. Proba tehnica se pare ca le da cele mai multe batai de cap concurentilor. Desi primesc reteta si cateva indicatii despre modul de preparare, acestea nu sunt complete, tocmai pentru a le testa abilitatile de cofetari. De aceasta data, Tudor Constantinescu a fost cel care a dat tema: tarta cu lamaie si bezea: „Imi place sa regasesc intr-un preparat aceasta armonie intre proportii!”.

Acelasi produs, cu 11 modalitati de preparare si prezentare si 11 viziuni diferite pentru produsul final, le-a dat de furca concurentilor. Modul complex de preparare a crescut tensiunea in cort, iar rezultatele finale nu au fost pe masura asteptarilor. Proba tehnica presupune jurizarea preparatelor fara ca juriul sa stie cui apartin. Cei trei specialisti au demostrat la aceasta proba ca aparentele inseala. Tarta Erikai, care arata perfect, ascundea la interior o crema necoapta ce s-a scurs in momentul taierii, insa coaja de tarta era perfecta: „Ce pacat!”, au exclamat cei trei. La aceasta proba s-au remarcat Dan, Ionela si Mihaela.

BAKE OFF ROMANIA. Proba de creativitate l-a adus in cortul Bake Off Romania pe carismaticul Florin Busuioc, care le-a dat tema concurentilor printr-o ghicitoare. Cei 11 au avut de pregatit tarte care sa reprezinte cele patru anotimpuri. „Chiar dimineata, cand m-am trezit, l-am vazut la Meteo si nu ma asteptam sa vina la noi in cort!”, a spus Irina. Odata cu venirea lui Busu s-a instalat buna dispozitia la bancurile de lucru, iar el nu a ezitat sa glumeasca cu concurentii. Din cele patru tipuri de tarte pregatite de fiecare, cei 11 cofetari amatori au avut de ales doar doua pe care sa le deguste juratii.

BAKE OFF ROMANIA. Adrian, tanarul concurent de 16 ani, este cel care a reusit sa se ridice la nivelul asteptarilor celor trei experti si a primit insigna de cofetarul saptamanii. Petre, Erika si Mariana au fost nominalizati de juriu pentru proba eliminatorie, unde au trebuit sa reinterpreteze tarta cu mere. Petre a fost cel care nu a reusit sa fie suficient de convingator si a parasit competitia Bake Off Romania: „Fie ca esti invins sau invingator, in momentul in care esti pe teren, iti aplauzi adversarul si el pe tine!”, a declarat Petre.

RETETA BAKE OFF ROMANIA

Quiche cu piept de pui
Ingrediente
Aluat: 375 gr faina; 175 gr unt 82%-rece; 100ml apa foarte rece; 1 lingurita si jumatate de sare; 1 lingurita si jumatate de zahar

Umplutura: 3 oua mari; 160 ml lapte; 200 gr smantana grasa; patrunjel verde; 400 gr piept de pui; 100 gr cascaval; 50 gr mozzarella; 2 cepe taiate marunt si inabusite; masline; putin pesmet;

Mod de preparare – Aluat:

in robotul de bucatarie se pun faina cu untul, si se „framanta” pana la obtinerea unui aluat nisipos
in robot se mai adauga zaharul, apoi apa rece in care s-a dizolvat sare
aluatul obtinut se da 10 min la congelator
se intinde o foaie de 6-7 mm, care se pune in forma de tarta, se inteapa cu furculita si se coace la 200 de grade pentru aproximativ 15 min.

Umplutura:

pieptul de pui se trage la tigaie si se taie cubulete
ceapa se taie marunt si se inabuse (se pune cu putin unt in tigaie, apoi se lasa pe foc cateva minute cu capacul pus)
ouale se bat cu sarea, piperul, smantana si patrunjelul verde
in tarta racita se presara putin pesmet, se pun peste ceapa inabusita, pieptul de pui tras la tigaie, cascavalul ras, mozzarella taiata feliute
peste tarta se toarna ouale si deasupra se pun cateva masline
se mai da la cuptor pentru aprox 40 de min, la 180 de grade, sau pana cand aluatul capata o culoare aurie.

10 replici surprinzatoare din cortul Bake Off Romania

A fost un mod de a sti ce trebuie sa fac pentru a ma perfectiona Bake Off Romania prin ochii lui Petre Adrian Butoianu

Au mai ramas doar 10 concurenti in cortul Bake Off Romania, care lupta sa isi demonstreze maiestria in cofetarie si patiserie. Fiecare dintre ei are o personalitate puternica si s-a remarcat prin preparatele realizate pana in acest moment, dar si prin simtul umorului. Urmatoarea editie are tema biscuiti si fursecuri, iar Nea Rata va fi alaturi de ei pentru a face ce stie el mai bine: sa ofere indicatii despre cum se construieste o casa din turta dulce!

Probele cu care se vor confrunta concurentii vor creste tensiunea la bancurile de lucru, insa juratii Alex Stan, Simona Pope si Tudor Constantinescu vor aduce voia buna si le vor oferi sfaturi utile intr-un mod haios. Prinsi in mijlocul actiunii si stresati de timpul care nu este niciodata suficient, cei 10 concurenti vor uimi cu replici surprinzatoare.

Robert s-a remarcat inca de la primul episod prin preparatele sale, fiind si cel mai inalt concurent din cortul Bake Off Romania. In viata de zi cu zi, Robert monteaza usi de garaj, insa cu toate acestea pasiunea pentru cofetarie primeaza: „Mie imi plac fursecurile pe marimea mea!”.

Ionela este un personaj spumos, care cucereste prin naturalete, iar replicile ei aduc mereu zambetul pe buzele juratilor: „N-ai piciorus, nu esti macarons!”.

Marinela este o fire hotarata cu un simt al umorului ce reuseste sa treaca dincolo de bariera emotiilor. Optimista si curajoasa in a experimenta lucruri noi, ea spune: „Eu as vrea sa fac ceva cu ardei iute, dar speram sa nu omoram juratii!”.

Carmen este adepta plecaciunilor in fata cuptorului pentru a coace mai repede: „Doamne, ajuta-ma sa iasa bine, te rog! Va rog sa cresteti, sa fiti frumoase, ca bune sunteti!”.

Daniel a reusit sa obtina din prima editie insigna cofetarul saptamanii. Una dintre pasiunile lui este sportul, iar forta este unul din punctele sale forte, care il ajuta la framantat aluatul. Daniel este si foarte atent la detaliile din jurul sau: „Cuptorul asta are dubla personalitate. Cand se mai supara pe noi, ne mai da cate o arsura!”.

Erika a trecut deja printr-o proba eliminatorie si este determinata sa dea mai mult. Desi migaloasa si atenta ca totul sa iasa perfect, socoteala de acasa nu se potriveste intotdeauna cu cea din cortul Bake Off Romania: „Mi-au iesit niste placinte crapate, dar asta e!”.

Adrian a primit editia trecuta insigna cofetarul saptamanii. La numai 16 ani, el i-a impresionat pe simpaticii jurati cu talentul si creativitatea sa. El stapaneste tehnica si are mici trucuri pe care le foloseste: „Sper ca e ce trebuie! Ar trebui sa treaca un test, adica atunci cand ridic lingura sa curga ca o panglica si sa ramana un mot!”.

Irina este deternimata sa fie cea mai buna, iar forta ei pentru a merge mai departe in competitie vine de la cei doi copii pe care ii poarta mereu in suflet: „Daca ma faci sa plang acum, nu mai ies nici macarons, nu mai iese nimic!”.

Mariana, doamna profesoara de franceza, si-a dobandit calmul caracteristic in foarte multi ani petrecuti la catedra. Diplomata si delicata, Mariana va demonstra ca nu se da la o parte de la muncile grele: „Ceea ce vedeti aici vor fi peretii si acoperisul!”.

Mihaela este adepta frumosului, reusind mereu sa faca o prezentare uimitoare, insa la capitolul gust nu i-a impresionat pe cei trei jurati. Lipsa timpului si presiunea si-au spus cuvantul: „Am setat temperatura la 200 de grade la cuptor fara sa imi dau seama!”.

Luni, de la 20:30, cei 10 concurenti vor porni cuptoarele pentru noi probe de foc in cortul Bake Off Romania! Ce preparate sau situatii ii vor determina pe concurenti sa spuna aceste replici, dar si cum le vor raspunde juratii, ramane de vazut numai la PRO TV.

Stiri pe aceeasi tema

REZULTATE LOTO 24 MARTIE 2016. NUMERE LOTO 6 DIN 49, JOKER, LOTO 5/40 pe HotWeek

Cristiana Petrariu Bota

GALA BRAVO AI STIL, 3 DECEMBRIE 2016. LIVE. Stil a la New York! Concurenta eliminata este Roxana

Cristiana Petrariu Bota

MIREASA PENTRU FIUL MEU. Simona MPFM4 posteaza in continuare mesaje acuzatoare pe Facebook

Delia Ion

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult