BAKE OFF ROMANIA, 29 FEBRUARIE 2016. A inceput Bake Off Romania! Show-ul celor mai gustoase prajituri din Romania este difuzat in fiecare LUNI, de la 20:30, la Pro TV. Luni, 29 februarie, a fost prima editie BAKE OFF ROMANIA. Alex Stan, Simona Pope si Tudor Constantinescu sunt juratii care vor avea misiunea sa descopere cel mai bun cofetar amator din Romania. Prezentatoarea emisiunii BAKE OFF ROMANIA este Nicolle Stănese.
BAKE OFF ROMANIA, 29 FEBRUARIE 2016. In prima editie „Bake Off Romania”, 12 concurenti si-au aratat abilitatile de cofetari in fata unui juriu pretentios, fromat din Alex Stan, Simona Pope si Tudor Constantinescu.
BAKE OFF ROMANIA, 29 FEBRUARIE 2016. Dupa trei probe de foc, care le-au solicitat creativitatea, rabdarea, dar si cunostintele tehnice in prepararea torturilor, concurentii s-au aliniat in fata membrilor juriului pentru a afla cine este Cofetarul saptamanii si cine sunt cei trei „ghiniosti” care merg in proba eliminatorie.
BAKE OFF ROMANIA, 29 FEBRUARIE 2016. In aceasta editie, Dan Ioan a reusit sa ii impresioneze pe jurati cu torturile sale, iar acestia l-au desemnat „Cofetarul saptamanii”. La polul opus s-au aflat Carmen Manu, Cristian Andronescu si Ionela Cristea, concurenti care au mers direct in proba eliminatorie, unde au avut de pregatit un „Tort Diplomat” reinterpretat.
BAKE OFF ROMANIA, 29 FEBRUARIE 2016. Dornici sa le demonstreze celor trei jurati ca merita sa isi continue drumul in „Bake Off Romania”, Cristian, Ionela si Carmen s-au straduit sa isi depaseasca limitele.
Produsele finale au fost atent analizate, iar in urma jurizarii, Alex, Simona si Tudor au decis ca Ionela Cristea si Carmen Manu sa se alature grupului de concurenti ramasi in competitie, in timp ce Cristian Andronescu a fost desemnat sa paraseasca cortul „Bake Off Romania”.
BAKE OFF ROMANIA, 29 FEBRUARIE 2016. Tudor Constantinescu, jurat Bake Off Romania: „O frisca pe cat de buna si apetisanta poate fi batuta de 2-3 ori mai mult se transforma in unt si nu mai simti gustul cremos, pufos si lejer.”
Simona Pope, jurat Bake Off Romania: „Un produs e foarte important sa aiba o identitate, o culoare, volum, sa-ti doresti sa-l gusti. Imi doresc sa vad la concurenti ca stiu ceea ce fac, nu fac mecanic.”
Alex Stan, jurat Bake Off Romania: „Cand facem o prajitura trebuie sa fim atenti de la inceput pana la final. De la blat pana la ultima bucatica de ciocolata pe care o punem deasupra. Nu suport greselile din neatentie.”
BAKE OFF ROMANIA, 29 FEBRUARIE 2016. Cei trei jurati ne-au aratat ce apreciaza ei la o prajitura. Alex mizeaza pe ingeniozitate. Alex Stan, jurat Bake Off Romania: „Avem aici un nou concept de tarta. Avem un aluat de tarta crocant, o crema de ciocolata alba dupa care si un mousse.”
BAKE OFF ROMANIA, 29 FEBRUARIE 2016. Simona, pe imaginatie: “Ce-mi place mult la acest cartof e ca vedem ca cine l-a facut si-a folosit imaginea, chiar arata ca un cartof incoltit, am folosit migdale.”
BAKE OFF ROMANIA, 29 FEBRUARIE 2016.Tudor mizeaza pe contraste: „Cel mai important aspect care creeaza personalitatea acestui tort sunt smochinele caramelizate si stropite cu cognac, iar pentru un pic de diferenta de textura am pus o compozitie de praline, crocant.”
