6.3 C
România
22 februarie 2021
Banca Angliei: Brexit-ul ne-a facut deja pe toti mai saraci - ronews.co.uk
Externe

Banca Angliei: Brexit-ul ne-a facut deja pe toti mai saraci – ronews.co.uk

Guvernatorul Bancii Angliei, Mark Carney, trage un semnal de alarma cu privire la incertitudinea creata de Brexit, care afecteaza deja salariile britanicilor si trage economia Marii Britanii in jos. Mark Carney a declarat ca economia Regatului Unit incetineste, deoarece gospodariile si intreprinderile nu mai cheltuiesc atat de mult, transmite ronews.co.uk- site-ul romanilor din Marea Britanie.

„Brexit-ul ne-a facut deja pe toti mai saraci”, a declarat guvernatorul Bancii Angliei, cu referire la veniturile britanicilor, care erodeaza economia Marii Britanii.

Mark Carney a subliniat ca Banca Angliei este neajutorata in a preveni scaderea veniturilor si a adaugat ca gospodariile au redus din cheltuieli, in timp ce intreprinderile si-au redus investitiile, toate acestea afectand cresterea economiei.

De precizat ca Banca Angliei si-a redus prognozele pentru economia britanica in acest an, la doar cateva zile dupa ce statisticile UE au indicat ca zona euro creste de doua ori mai mult decat PIB-ul economiei britanice.

Economia Marii Britanii începe procesul de adaptare la o relație economică nouă și încă incertă cu Uniunea Europeană. Politica monetară nu poate împiedica scaderea veniturilor reale. Totusi, ea poate influența modul în care impactul asupra veniturilor este distribuit între pierderile de locuri de muncă și creșterea prețurilor, astfel incat sa putem sprijini gospodăriile și întreprinderile din Marea Britanie, în timp ce se adaptează la o schimbare profundă„, a spus Carney.

Mark Carney i-a atras atentia si premierului britanic Theresa May asupra politicii monetare si abordarii avute de Marea Britanie in procesul de Brexit. Incertitudinile persista cu privire la abordarea Guvernului fata de dispozitiile tranzitorii care vor exista in perioada de dupa parasirea UE in martie 2019 si inceperea unei noi relatii comerciale cu blocul comunitar.

„Este incerta o eventuala formă a relației economice a Regatului Unit cu UE, iar asta se reflecta în deciziile luate de întreprinderi și a gospodării, care isi reduc cererea si oferta”, a adaugat guvernatorul Bancii Angliei.

Banca a confirmat că se așteaptă ca economia să crească cu 1,7% în acest an, în scădere față de o prognoză anterioară de 1,9%. Creșterea economică pentru 2018 este de la 1,6%, în scădere față de o prognoză anterioară de 1,7%.

Stiri pe aceeasi tema

Le Monde, analiza ampla despre situatia din Romania: Dupa Ungaria si Polonia, ingrijorari privind statul de drept in Romania. Situatia e cu atat mai jenanta cu cat Bucurestiul urmeaza sa preia presedintia UE

Ioana Badulescu

Incendiu la Camden Market din Londra, zeci de pompieri se lupta cu flacarile – RoNews.co.uk

Ioana Badulescu

Al doilea deces in Europa din cauza coronavirusului. Persoana decedata este o femeie din Lombardia, Italia

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult