5.1 C
România
15 octombrie 2021
Economie

Banca Mondiala: Economia Rep. Moldova in scadere cu 2% din cauza crizei regionale, a secetei si furtului bancar

Economia Republicii Moldova va fi in scadere cu 2% in 2015, principalele motive care au contribuit la reducere fiind criza din regiune, seceta, scaderea consumului, dar si furtul din banci, potrivit unei prognoze publicate de Banca Mondiala. 

Rata inflatiei in Rep. Moldova a crescut cu aproape 13% in luna septembrie, depasind tinta de 5% a Bancii Nationale.

Benzina ieftina in Rep. Moldova. Cat costa litrul de benzina in Basarabia

Economistii de la Banca Mondiala mai estimeaza ca in 2016 se va inregistra o redresare lenta a economiei moldovene, de 0,5%, datorita reorientarii exporturilor de pe piata CSI.

Banca Mondiala explica in analiza ca principalele motive ale scaderii economiei din Rep. Moldova sunt criza regionala, scaderea exporturilor si a consumului, dar si devalizarea bancilor.

Alegerile parlamentare anticipate din Rep. Moldova nu pot fi organizate

Contractarea economiei va fi mult mai puternica in a doua jumatate a acestui an si ar putea ajunge la 6% din cauza secetei care a determinat o reducere de cateva zeci de procente a productiei agricole, a recesiunii din Ucraina, Rusia si Belarus precum si a politicii monetare inasprite la care a recurs Banca Nationala pentru a nu permite o prabusire si mai mare a leului.

Comentezi?

HotWeek.ro este un site exclusivist, care militeaza pentru promovarea valorilor. Daca te-ai saturat de titluri senzationale, te asteptam sa revii pe hotweek.ro! Ne poti urmari si pe FacebookTwitter sau Google Plus.

Stiri pe aceeasi tema

BNR mentine dobanda de politica monetara la 2,5%. Isarescu: Politica monetara e mai tare decat arata. Rata inflatiei va fi scazuta, se va apropia de zero in lunile de vara

Ioana Badulescu

Doua companii aeriene romanesti au primit de la Guvern un credit de salvare pentru a depasi criza provocata de coronavirus

Cristiana Petrariu Bota

Guvernul anunta ca va creste pensiile, dar cuantumul va fi stabilit in functie de parcursul economiei

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult