Baritonul George Petean, interpretare de exceptie in opera Rigoletto de Verdi la Sala Radio
Muzica

Baritonul George Petean, interpretare de exceptie in opera Rigoletto de Verdi la Sala Radio

După spectaculoasa evoluție recentă, la sfarsitul anului 2017, la Opéra Royal de Wallonie – Liège, Belgia, în opera Rigoletto de Verdi, George Petean, unul dintre cei mai cunoscuți baritoni români ai momentului pe scena muzicală internațională, va interpreta același rol într-un concert extraordinar la Sala Radio, vineri, 12 ianuarie 2018, ora 19.00, alături de Orchestra Națională Radio și de Corul Academic Radio.

La pupitrul dirijoral se va afla David Crescenzi, dirijor italian binecunoscut publicului de la Sala Radio pentru excelenta colaborare cu Orchestrele și Corurile Radio. Dirijor și director artistic al Operei din Cairo, a colaborat, în România, cu orchestrele celor mai importante opere, de la Opera Națională din Timișoara, Iași și București, iar în prezent este director artistic al Operei Naționale din Cluj. Corul Academic Radio va fi condus de dirijorul Ciprian Țuțu.

În distribuția operei în concert vor urca pe scenă soprana Luiza Fatyol, în rolul Gildei, tenorul Cosmin Ifrim, în rolul Ducelui de Mantua, mezzosoprana Cristina Damian, în rolul Maddalena, basul Petre Burcă, în rolul Sparafucile, soprana Mădălina Stan, în rolurile Contessa di Ceprano, Giovanna și Paggio, basul Marius Boloș în rolul Monterone, tenorul Andrei Lazăr în rolul Borsa, Florin Simionca în rolul Marullo, bas-baritonul Daniel Pascariu în rolul Contelui di Ceprano și Cristian Coandă în rolul Un Carceriere (Usciere).

Metropolitan Opera din New York, Opera Regală Covent Garden din Londra, Teatro Real din Madrid sau Teatrul Liceu din Barcelona sunt câteva dintre scenele prestigioase pe care baritonul George Petean a evoluat în ultimii ani, în spectacole care i-au adus un impresionant palmares și recunoșterea internațională.

Solistă, din 2014, a Deutsche Oper am Rhein Düsseldorf/Duisburg, soprana Luiza Fatyol este câștigătoare a mai multor premii importante de canto clasic și a fost invitată în numeroase spectacole de operă în săli de renume din Germania și nu numai.

Membru, între anii 2000 și 2008, în ansamblul Operei de Stat din Viena, tenorul Cosmin Ifrim a colaborat cu dirijori de renume ca Zubin Mehta, Fabio Luisi, Donald Runnincles, Christian Thielemann, Franz Welser-Möst, Ulf Schirmer, Seiji Ozawa sau Riccardo Muti.

Concertul poate fi ascultat în direct pe toate frecvenţele Radio România Cultural şi Radio România Muzical din ţară şi în streaming live pe Internet, pe www.radioromaniacultural.ro și www.romania-muzical.ro.

Biletele şi abonamentele pentru evenimentele Orchestrelor şi Corurilor Radio se vor achiziţiona on-line prin reţeaua www.bilete.ro. Acestea se pot achiziționa și la casa de bilete a Sălii Radio şi sunt disponibile, de asemenea, în oficiile Poştei Române semnalizate Bilete.ro și în magazinele Germanos şi Inmedio, semnalizate Bilete.ro.

Related posts

ANM a emis Cod Galben de ninsori si viscol pentru zilele urmatoare

Ioana Badulescu

Compozitorul Eugen Doga, numit cetatean de onoare al Municipiului Iasi

Lucy Ionesco

EUROVISION 2018. Cine sunt primii 10 finalisti dupa semifinala de marti seara

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult