Basarab Nicolescu, fizician aflat la Paris: Teroristii sunt francezi. Traim timpuri de barbarie

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota ianuarie 8, 2015 23:07

Basarab Nicolescu, fizician aflat la Paris: Teroristii sunt francezi. Traim timpuri de barbarie

Basarab Nicolescu, fizician si filosof care locuieste la Paris, este de parere ca teroristii nu vin din afara Frantei, ci dinauntrul ei, subliniind ca teroristii sunt francezi. Basarab Nicolescu locuieste de aproape 50 de ani la Paris si a povestit, joi, despre ce se intampla acum in Franta, la mai bine de 24 de ore de la atentatul terorist de la Charlie Hebdo. “Traim timpuri de barbarie. Noul aspect este faptul ca teroristii nu vin din afara Frantei, ci dinauntrul ei. Teroristii sunt francezi”, a declarat pentru HotNews.ro primul roman care a castigat medalie de aur in istoria olimpiadei internationale de matematica.

Basarab Nicolescu a mai spus ca “un numar uimitor de tineri francezi se lasa indoctrinati de o ideologie debila care nu are, de fapt, nimic religios si doresc sa plece in Siria sau in alte locuri ale ‘razboiului sfant’”.

“Cred ca ceea ce se intampla este un simptom al unei civilizatii debusolate, fara un nou sistem de valori adaptat complexitatii lumii de astazi”, a declarat filosoful.

HotWeek.ro iti recomanda si: Mars la Cluj cu mesajul JE SUIS CHARLIE in memoria ziaristilor morti la Charlie Hebdo

“Traim timpuri de barbarie. Noul aspect este faptul ca teroristii nu vin din afara Frantei, ci dinauntrul ei. Teroristii sunt francezi. Deci, nu se pune problema schimbarii raportarii Europei Occidentale la imigranti. In Franta domneste stupoarea. Nimeni nu credea ca un astfel de lucru se poate intampla pe teritoriul Frantei”, a precizat Basarab Nicolescu.

Amintim ca Basarab Nicolescu este cofondator al Grupului de Reflectie asupra Transdisciplinaritatii, de pe langa UNESCO, a primit Benjamin Franklin Award for Best History Book, USA, pentru cartea “Science, Meaning and Evolution – The Cosmology of Jakob Boehme” si este membru de onoare al Academiei Romane.

HOTWEEK.RO ITI RECOMANDA SI: EI SUNT ATACATORII DE LA REDACTIA CHARLIE HEBDO

 

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.