8.8 C
România
30 octombrie 2020
Basescu
Politica

Basescu a ramas fara cetatenia moldoveneasca. Dodon a semnat decretul de retragere asa cum a promis

Traian Băsescu nu mai are cetățenie moldovenească. Preşedintele Rep. Moldova Igor Dodon a semnat, marti, decretul de retragere, asa cum a sustinut înainte de a ajunge șef al statului. Igor Dodon consideră că cetăţenia i-a fost acordată ”în mod ilegal” fostului preşedinte al României.  

”Traian Băsescu a îndemnat în repetate rânduri la lichidarea statalităţii Republicii Moldova prin anexare la România. (…) În cadrul procedurii de acordare a cetăţeniei, au fost ignorate numeroase avize din partea mai multor instituţii, inclusiv faptul existenţei urmăririi penale” – a scris Igor Dodon, pe pagina sa oficală de Facebook.

În perioada examinarii dosarului, unele avize primite de președintele de atunci, Nicolae Timofti, au fost, într-adevăr, negative, a spus la RFI fostul consilier prezidențial Vlad Țurcanu.

S-a considerat însă că acordarea cetățeniei este în interes național. În Republica Moldova, Traian Băsescu este văzut în continuare ca un om care a deschis drumul spre Europa, context în care decizia de retragere a cetățeniei va diviza și mai mult societatea, spune Vlad Țurcanu, transmite RFI.

Stiri pe aceeasi tema

Proiectul de rectificare bugetara va fi prezentat, astazi, de premierul Viorica Dancila: Sunt in plus 6 miliarde de lei

Ioana Badulescu

Referendumul pentru familia traditionala se va desfasura timp de doua zile, pe 6 si 7 octombrie

Ioana Badulescu

Viorica Dancila ii raspunde scrisorii lui Timmermans. Documentul premierului roman este o „adevarata pledoarie pentru infractori”, noteaza Adevarul

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult