Basescu: Am avut ore de discutii cu Vladimir Putin. Cea mai groaznica poza a regiunii ar fi militarizarea Marii Negre
Politica

Basescu: Am avut ore de discutii cu Vladimir Putin. Cea mai groaznica poza a regiunii ar fi militarizarea Marii Negre

Fostul presedinte Traian Basescu considera ca cea mai groaznica imagine a regiunii ar fi militarizarea Marii Negre, lucrurile putand scapa oricand de sub control. Totodata, Basescu s-a declarat partizanul gasirii unor formule de destindere a relatiilor cu Rusia, in conditiile in care tensiunea din regiune ne costa foarte multi bani. 

Intrebat de jurnalistul ziare.com ce parere are despre Vladimir Putin, Basescu a declarat ca este un individ inteligent, care stie ce vrea si cu care se poate vorbi orice. Fostul presedinte a mai spus ca a avut ore de discutii cu Vladimir Putin, in conditiile in care Romania si Rusia stau una langa alta la toate intalnirile internationale.

„Ca individ il apreciez. Si, daca vreti, e vorba de o apreciere care as vrea sa nu para aroganta. Ori de cate ori m-am intalnit cu el, si au fost nenumarate intalniri, una la Moscova, una la Bucuresti cu ocazia summit-ului NATO, in plus, Romania si Rusia stau una langa alta la toate intalnirile internationale. In acest fel, am avut ore de discutii cu Vladimir Putin, care e un tip inteligent, stie ce vrea si cu care se poate vorbi despre orice”, a declarat Basescu intr-un interviu acordat pentru ziare.com.

Intrebat care este impactul politicii lui Vladimir Putin asupra Romaniei, Basescu s-a declarat ingrijroat pentru o eventuala militarizare a Marii Negre, situatie in care ar trebui sa existe un raspuns nu numai al Romaniei, ci si al NATO.

„Nu e unul bun (impactul politicii lui Putin – n.r.). Ne obliga sa luam masuri de securitate, adica, in loc sa investim in dezvoltare, trebuie sa ducem tot mai multi bani in sistemul de aparare. Pe de alta parte, nu exclud posibilitate ca, din cauza extinderii unor crize de genul Crimeea, Ucraina, Transnistria, Republica Moldova, sa ajungem in situatia de a aloca sume enorme pentru aparare si mai este un neajuns, posibilitatea ca oamenii de afaceri, privind situatia tensionata din regiune, sa reduca investitiile in Romania din cauza ca se afla intr-o zona de risc.

Cea mai groaznica poza a regiunii ar fi daca se va ajunge la militarizarea Marii Negre. Adica, in momentul in care Federatia Rusa ar exagera cu facilitatile militare instalate in Crimeea si in estul Ucrainei, ar trebui sa existe un raspuns nu numai al Romaniei, ci si al NATO. Intr-o zona cu o mare militarizata, lucrurile pot scapa oricand de sub control.

Nu mi-as dori sa constatam o militarizare agresiva a Marii Negre. De altfel, eu sunt partizanul gasirii unor formule de destindere a relatiei cu Rusia, pentru ca tensiunea din regiune ne costa foarte multi bani”, a mai declarat Traian Basescu.

Interviul integral poate fi citit pe site-ul ziare.com

Poti citi si: De ce nu s-a retras Traian Basescu din politica

Basescu: La noi ca la nimeni. Mai avem mult de lucrat pana vom deveni o democratie consolidata

Related posts

Dragnea: Incidentele din Piata Victoriei nu pot fi incadrate in nicio forma de democratie. Puterea se castiga prin vot, ideile se dezbat cu argumente, nu cu pietre

Ioana Badulescu

Cum va vota UDMR la motiunea de cenzura depusa de PNL impotriva Guvernului

Lucy Ionesco

Liviu Dragnea: Sambata vom organiza un miting impotriva fortelor oculte care ameninta statul de drept

Delia Ion

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult