Traian Basescu
Politica

Basescu: Apar roadele politicii nefaste duse de DNA in a declara oameni vinovati inainte sa se pronunte judecatorii

Fostul presedinte Traian Basescu sustine marti, intr-o postare pe pagina sa de Facebook, ca incep sa se vada roadele politicii nefaste duse de procurorii anticoruptie in a declara oameni vinovati inainte ca judecatorii sa dea o astfel de decizie. „Incep sa apara roadele politicii nefaste duse de DNA in a declara oameni vinovati inainte de a-i declara vinovati judecatorii”, a aratat Traian Basescu, intr-o postare la adresa Olgutei Vasilescu.

Ulterior postarii lui Basescu, magistratii Curtii de Apel Bucuresti au respins contestatia DNA la decizia de saptamana trecuta a Tribunalului Bucuresti de neluare a masurii controlului judiciar in ceea ce o priveste pe Lia Olguta Vasilescu, decizia fiind definitiva.

„Pe bună dreptate, DNA cere control judiciar pentru Olguţa Vasilescu. De ce? În condiţiile în care dosarul se află în cameră preliminară, unde atât şedinţele, cât şi dosarul nu sunt publice, Olguţa a început să facă publice, selectiv, documente din dosar spre a fi judecată de poporul craiovean.

Şi ce să vezi? Poporul chiar începe să o judece, incriminându-l şi ameninţându-l pe cel care a denunţat ilegalităţi. Mai mult, un funcţionar din primărie îl ameninţă direct pe denunţător. Rezultatul acţiunilor Olguţei este că a devenit erou al Craiovei, iar denunţătorul inamicul public numărul 1. Putem fi toţi de acord că acţiunea Olguţei este cel puţin incorectă, dacă nu ilegală.

Şi, totuşi, cei care au generat judecarea de către popor a acuzaţilor au fost chiar procurorii DNA. Ei sunt aceia care au transmis către public, selectiv, din toate dosarele, documente incriminatoare împotriva celor pe care îi acuzau. Ei sunt aceia care au stimulat poporul şi televiziunile să devină judecători ai celor pe care i-au acuzat, “uitând” de dreptul fundamental la o anchetă şi la un proces corecte.

Oare cine va cere control judiciar pentru procurorii DNA pentru incalcarea dreptului la aparare ? Încep să apară roadele politicii nefaste duse de DNA în a declara oameni vinovaţi înainte de a-i declara vinovați judecătorii.

Cu toate aceastea, consider că DNA a procedat corect solicitând măsura controlului judiciar împotriva Olguţei Vasilescu, pur simplu pentru că a încălcat legea.  Sau poate Olguţa Vasilescu o fi în legitimă apărare? Doar un judecător ne poate spune credibil. Şi ne-o va spune azi”, a scris Traian Basescu.

Stiri pe aceeasi tema

Radu Mazare a fost suspendat din functia de primar al Constantei, prin ordin al Prefectului

Corina Alexandru

Renate Weber: Ponta nu mai controleaza propriul partid, depinde foarte mult de altii

Cristiana Petrariu Bota

Premierul Dancila contrazice datele INS care arata ca salariile au scazut in februarie: Nu putem vorbi de scaderi, ci doar despre cresteri salariale

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult