17.4 C
România
21 octombrie 2021
Basescu a luat decizia privind candidatura sa la Primaria Capitalei
Politica

Basescu atrage atentia ca atitudinea ambasadorului SUA trebuie taxata

Fostul presedinte Traian Basescu a declarat, duminica seara, ca atitudinea unor ambasadori, inclusiv cea a ambasadorului SUA, trebuie taxata, deoarece are menirea de a destabiliza Romania. Ambasadorul SUA practic a spus „stați în stradă, să destabilizăm și România, că nu ne ajunge Republica Moldova și Ucraina”, a spus Basescu la B1 TV.

Pot fi și aliați care doresc să vadă România slabă, este de părere Traian Băsescu. Acesta a declarat în emisiunea Ultimul Cuvânt că atitudinea unor ambasadori, inclusiv cea a ambasadorului american, ar trebui taxată. Acesta a mai precizat că marea problemă a României nu este corupția, ci faptul că unii ”demagogi” din afară amenință România și, în același timp, se folosesc de românii de valoare.

”M-a surprins intervenția ambasadorului SUA. Numai nu a spus să rămânem în Piață. Asta au făcut cu Egiptul. A plecat Mubarak și au venit Frații musulmani. E greu de înțeles.

Pot fi și politici în care aliații vor să te vadă slab, ca să le mănânci din palmă, să te folosească. În timpul meu, nu au îndrăznit să facă astfel de politici.

Marea problemă e cu acești demagogi care ne spun <<luați refugiați sau vă tăiem fondurile de coeziune!>>. Acești demagoci ne iau mii de doctori, mii de ingineri IT, mii de specialiști în orice alt domeniu. România trebuie să înceapă să se apere. Eu am spus asta de câteva ori în Consiliul European.

Ambasadorii ieșeau să consolidieze mesajele mele nu să aibe inițiativă și poate pe urmă să iasă președintele să spune ce a zis ambasadorul. Acum a rămas spațiul gol. Dacă nu joacă politicieni, joacă ambasadorii.

Nu vreau să fiu jignitor, dar să spun: obrăznicia, acțiunea unor ambasadori a unor state de multe ori în ultimele luni e fără mandat de mesaj.

Ambasadorul spune <<stați în stradă să destabilizăm și România că nu ne ajunge Republica Moldova și Ucraina>>. Ar fi trebuit (ca ambasadorul american n.r.) să fie chemat la Ministerul de Externe și atenționat”, a opinat fostul președinte.

Băsescu: Pot fi și politici în care aliații vor să te vadă slab.

Stiri pe aceeasi tema

Dragnea, dupa ce decizia in dosarul Referendumul s-a amanat: Basescu a indemnat oamenii la boicot

Cristiana Petrariu Bota

Candidatii PNL pe tara vor fi lansati la Constanta in cadrul evenimentului Liga Alesilor Locali PNL

Cristiana Petrariu Bota

Alina Gorghiu nu este multumita de toate propunerile de candidati PNL la sectoare

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult