Basescu a luat decizia privind candidatura sa la Primaria Capitalei
Politica

Basescu cere expulzarea imediata a ambasadorului Ungariei la Bucuresti dupa declaratiile ministrului de externe maghiar, Peter Syijjarto

Fostul presedinte Traian Basescu cere expulzarea imediata a ambasadorului Ungariei la Bucuresti, dupa declaratiile scandaloase facute de ministrul de externe maghiar, Peter Syijjarto, potrivit carora poporul ungar nu are niciun motiv sa celebreze 1 Decembrie, iar Ministerul Afacerilor Externe si Comertului le interzice tuturor angajatilor sa participe la manifestarile de celebrare a Zilei Nationale.

„Dat fiind că poporul ungar nu are niciun motiv sa celebreze 1 Decembrie, Ministerul Afacerilor Externe şi Comertului le interzice tuturor angajatilor sa participe la manifestarile de celebrare a Zilei Nationale a Romaniei”, a declarat Péter Szijjártó, citat de site-ul HVG.hu. Si Hungary Today a scris ca „pentru romani, ziua de 1 Decembrie este o sarbatoare nationala majora, in timp ce, pentru unguri, reprezinta una dintre cele mai tragice zile din istoria natiunii” din cauza pierderii Transilvaniei.

In acest context, Traian Basescu cere expulzarea imediata a ambasadorului Ungariei de la Bucuresti si rechemarea ambasadorului Romaniei de la Budapesta, precizand ca altfel „acesti aventurieri din guvernul lui Viktor Orban nu vor intelege ca Romania adevarata este pana la Tisa”. „Sa va fereasca Dumnezeu sa ne amintim de acest lucru, latrai politici budapestani”, ai sustine Basescu.

Mesajul integral al lui Traian Basescu il redam mai jos.

Prietene Viktor Orban, noi nu vrem să vă vizităm la Budapesta, aşa cum am mai făcut-o în istoria ultimilor 100 de ani fără voia voastră. Dar nu ne provoca, pentru că avem şi noi limite. Nu o spun cu agresivitate, ci doar pentru ca la Budapesta să se înțeleagă faptul că nu avem complexe faţă de Ungaria.

Încurajat de faptul că Donald Trump l-a băgat în seamă pe Viktor Orban, ministrul de externe maghiar, nevolnicul Peter Syijjarto, o panaramă politică născută sub pulpana extremismului maghiar, a cerut, nici mai mult, nici mai puţin, decât ca personalul diplomatic maghiar să nu participe nicăieri la ceremoniile ocazionate de ziua naţională a României pentru că, citez, “poporul maghiar nu are nimic de sărbătorit de 1 decembrie“.

Pot să fac o lungă listă cu motivele pentru care maghiarii trăitori în România ar putea să fie cel puţin la fel de mândri ca românii cu ocazia zilei de 1 Decembrie. Dar cea mai importantă satisfacţie poate fi aceea că, spre deosebire de maghiarii din Ungaria, maghiarii din România au parte, în România ultimilor 26 de ani, de o conducere politică respectabilă la nivel naţional şi internaţional, ataşată valorilor NATO şi UE, valori care la Budapesta pare că au devenit facultative şi nerelevante în ultimii ani.

Având în vedere afrontul fără precedent adus de ministrul de externe maghiar, Peter Syijjarto, României, singura soluţie demnă este expulzarea imediată a ambasadorului Ungariei de la Bucureşti şi rechemarea ambasadorului României de la Budapesta.

Altfel, aceşti aventurieri din guvernul lui Viktor Orban nu vor înţelege că România adevărată este până la Tisa.
Să vă ferească Dumnezeu să ne amintim de acest lucru, lătrăi politici budapestani„, a scris Basescu pe pagina sa de socializare.

Citeste si: Basescu, apel catre electoratul fostului PDL: La lupta, basisti! Mai ajutati-ma o data sa construiesc un partid pentru Romania

Ungaria acuza Romania ca hartuieste sistematic oficiali maghiari sub pretextul luptei impotriva coruptiei

 

 

Stiri pe aceeasi tema

Kelemen Hunor, un nou mandat de presedinte al UDMR

Cristiana Petrariu Bota

UDMR considera ca n-ar fi rau pentru Guvern sa faca o pauza

Cristiana Petrariu Bota

Decizia privind salariile demnitarilor nu se va lua in sedinta de Guvern de miercuri

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult