Traian Basescu
Politica

Basescu despre Dragnea: Un neispravit din Teleorman a facut praf si pulbere 60 de ani de diplomatie

Fostul presedinte Traian Basescu sustine, intr-o postare pe pagina sa de socializare, ca prin decizia lui Liviu Dragnea de a muta ambasada Romaniei de la Tel Aviv la Ierusalim, Romania a pierdut statutul de “honest peace broker” (broker de pace onest) atat pentru Israel, cat si pentru toata Lumea Araba, calcand in picioare dreptul internationalsi ridicand riscul terorist pe la adresa Romaniei. 

In opinia lui Traian Basescu, „un neispravit din Teleorman a facut praf si pulbere 60 de ani de diplomatie consistenta in relatiile cu Israelul si cu tarile arabe”.

Redam mai jos postarea integrala a fostului presedinte Traian Basescu.

„Ambasada României mutată de la Tel Aviv la Ierusalim?
Un neisprăvit din Teleorman a făcut praf şi pulbere 60 de ani de diplomaţie consistentă şi inteligentă în Orientul Apropiat, în relaţiile cu Israelul şi cu ţările arabe.

Cu siguranţă, Dragnea nu are cum să înţeleagă implicaţia declaraţiilor lui. Dragnea a fost mânat pur şi simplu de propriile interese, lovind crunt în interesele pe termen lung ale României. Biata Dăncilă este pur şi simplu în postura “ marionetei nevinovate”,dar cu putere, iar Meleşcanu este în situaţia ticălosului care îşi pune piciorul în ghips crezând că scapă de responsabilitate.

Decizia mutării ambasadei de la Tel Aviv la Ierusalim este una cu efecte capitale în politica externă a României. Printre multe altele, odată cu declaraţia lui Dragnea, România a pierdut statutul de “honest peace broker” (broker de pace onest) atât pentru Israel cât şi pentru toată Lumea Arabă, a călcat în picioare dreptul international, se leapădă de poziţia Uniunii Europene, creşte riscul terorist pe teritoriul României, răstoarnă încrederea pe care în mod egal o aveau în România şi ţările arabe şi Israelul. Nu mai vorbim de interesele pentru dezvoltarea relaţiilor economice cu ţările arabe.

Mă întreb care din atribuţiunile preşedintelui Camerei Deputaţilor îl îndreptăţesc pe acesta la o astfel de decizie ?
Preşedintele Iohannis are obligaţia să acţioneze şi imediat şi ferm.

PS – pentru amatorii de speculaţii: sunt un admirator al poporului evreu şi a istoriei lui zbuciumate şi un susţinător fără rezerve a unei soluţii de pace în Orientul Apropiat”.

Stiri pe aceeasi tema

Iliescu, despre interviul Der Spiegel: Nu am confirmat ca ar fi existat o inchisoare ilegala CIA in Romania

Cristiana Petrariu Bota

Gorghiu, despre cazul Antena – ANAF: Omul politic nu are ce comenta!

Cristiana Petrariu Bota

Victor Ponta a fost desemnat de Grindeanu noul secretar general al Guvernului

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult