Basescu ii cere lui Victor Ponta sa -si dea demisia din fruntea Guvernului

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota decembrie 4, 2014 16:59

Basescu ii cere lui Victor Ponta sa -si dea demisia din fruntea Guvernului

Presedintele Traian Basescu i-a cerut joi, premierului Victor Ponta, sa formeze un nou Guvern, dar fara el in fruntea acestuia. Intr-o declaratie de presa sustinuta la Palatul Cotroceni, Basescu a mai spus ca Ponta e complet discreditat in fata Uniunii Europene, a amintit de plagiatul sau, precizand ca nu exista un ministru sau demnitar care sa nu demisioneze cand e acuzat de plagiat, si, la final, i-a cerut sa isi asume formarea unui nou guvern “dar din care domnia sa sa lipseasca, pentru binele si credibilitatea Romaniei”. 

“Chiar daca sunt la sfarsit de mandat, pentru binele Romaniei public il rog pe Victor Ponta sa isi asume formarea unui nou guvern, dar din care domnia sa sa lipseasca, pentru binele si credibilitatea Romaniei. Nu a existat tara in UE care daca s-ar crea situatia de la turul 1 si 2 ca in Romania premierul sa nu demisioneze. La noi dl Ponta se considera indreptatit sa ramana in functie. Stai frate la partidul tau, care te sustine, dar nu murdari imaginea Romaniei!”, a declarat Traian Basescu.

HotWeek.ro iti recomanda si: Ce i-a spus Basescu lui Ponta la investirea Guvernului 3

Politicianul Ponta e complet discreditat in interiorul UE si prezenta domniei sale in fruntea guvernului nu e decat un element de discreditare si pentru Romania, indiferent de majoritate. A reconfirmat inclinatia sa spre lisa de democratie cu alegerile prezidentiale, cand desi prin lege responsabilitatea organizarii alegerilor apartine guvernului, nici in turul 1 si nici in 2 nu s-au asigurat conditii pentru ca romanii sa-si poata exercita votul. Nimeni nu crede ca a fost o intamplare, toti cred ca a fost un blocaj generat de guvern, traditional stanga nu obtine majoritatea voturilor din diaspora”, a mai spus Basescu.

Principalele declaratii ale presedintelui Traian Basescu:

Voi exprima cateva puncte de vedere cu privire la ceea ce se prefigureaza a se intampla in viata politica, in special ce e legat de Guvern. Observ in ultimele zile ca premierul Ponta a intrat intr-o frenezie a formarii unui nou guvern pentru a incerca sa schimbe impresia, adunand farame de peste tot. Poate e legitim, mai ales ca UDMR a anuntat – si probabil pe 13 va deveni o realitate – ca se vor retrage de la guvernare, din motive numai de dansii stiute. In niciun caz motivul nu e legat de sensibilitatea pe care au dobandit-o la votul electoratului, au fost insesibili prea multi ani. Dar, devine de neinteles frenezia cu care dl Ponta incearca sa formeze un guvern in jurul domniei sale.

Politicianul Ponta e complet discreditat in interiorul UE si prezenta domniei sale in fruntea guvernului nu e decat un element de discreditare si pentru Romania, indiferent de majoritate. Elementele pe care imi sustin aceasta afirmatie sunt chiar faptele sale. Nu s-a uitat ca a fost unul din artizanii loviturii de stat din 2012. A reconfirmat inclinatia sa spre lisa de democratie cu alegerile prezidentiale, cand desi prin lege responsabilitatea organizarii alegerilor apartyine guvernului, nici in turul 1 si nici in 2 nu s-au asigurat conditii pentru ca romanii sa-si poata exercita votul. Nimeni nu crede ca a fost o intamplare, toti cred ca a fost un blocaj generat de guvern, traditional stanga nu obtine majoritatea voturilor din diaspora.

Al treilea lucru, plagiatul domniei sale, care se adauga la imaginea unui premier. Nu a existat ministru sau demnitar care sa nu demisioneze cand e acuzat de plagiat. Domnia sa inca mai crede ca plagiatul nu conteaza. Nu conteaza pentru el, care are o biografie falsificata, dar pentru europeni conteaza. Vrea sa fie din nou premier intr-un guvern refacut, recarpit, in conditiile in care are si acest element in bagajul de aprecieri pe care il poate primi de la politicienii europeni. Faptul ca in 1997 – 2001 a fost ofiter al unui serviciu de informatii fara sa faca public acest lucru, in flagranta contradictie cu legea, care interzice procurorilor sa aiba si alte functii publice, e un alt element de discreditare profunda.

Chiar daca sunt la sfarsit de mandat, pentru binele Romaniei public il rog pe Victor Ponta sa isi asume formarea unui nou guvern, dar din care domnia sa sa lipseasca, pentru binele si credibilitatea Romaniei. Nu a existat tara in UE care daca s-ar crea situatia de la turul 1 si 2 ca in Romania premierul sa nu demisioneze. La noi dl Ponta se considera indreptatit sa ramana in functie. Stai frate la partidul tau, care te sustine, dar nu murdari imaginea Romaniei!

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.