Basescu: In Romania nu se pot organiza alegeri anticipate. Cei care vorbesc despre asta sunt copii

Ioana Badulescu
By Ioana Badulescu decembrie 11, 2017 11:30

Basescu: In Romania nu se pot organiza alegeri anticipate. Cei care vorbesc despre asta sunt copii

Fostul presedinte al Romaniei, Traian Băsescu, este de parere ca nu pot fi organizate alegeri anticipate in Romania si ii catalogheaza pe cei care vorbesc despre asta ca sunt “copii”. Basescu considera ca nu exista vreun politician responsabil care să poată spune că în România se pot organiza alegeri anticipate. 

“Cei care vorbesc de alegeri anticipate sunt copii. Nu cred că este vreun politician responsabil care poate spune că în România se pot organiza alegeri anticipate, la un an după victoria răsunătoare a PSD. Vă spun ceva, mă tem că ar câştiga tot PSD şi tot cu scor mare. Pentru că măsurile pe care le-au luat satisfac clientela lor. Clientela lor e mulţumită, clientela lor e nepăsătoare la legile justiţiei, clientela lor îi susţine şi îi votează chiar dacă sunt în puşcărie sau arestaţi (…) Am vrut de două ori în cele două mandatele mele să văd dacă putem organiza alegeri anticipate. Conform Constituţiei, nu se poate, decât dacă întregul Parlament ar demisiona. Altfel nu se poate”, a declarat Băsescu, duminică, la B1 TV.

În opinia sa, un mecanism care ar putea duce la anticipate ar fi ca PSD şi ALDE, care au majoritatea în Parlament, să îşi dea jos premierul din nou, să propună alţi doi premieri pe care să îi dea jos şi pe aceia, iar atunci preşedintele poate genera alegeri anticipate, dizolvând Parlamentul. Traian Băsescu a precizat, însă, că nu vede posibil acest lucru.www.agerpres.ro

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.