Traian Basescu - PMP
Politica

Basescu: La noi ca la nimeni. Mai avem mult de lucrat pana vom deveni o democratie consolidata

Fostul presedinte Traian Basescu vorbeste, pe pagina sa de socializare, despre referendumul invalidat pentru reducerea numarului de parlamentari la 300, afirmand ca „mai avem mult de lucrat pana vom deveni o democratie consolidata”. 

Democraţia originală sau referendumul la români. La noi ca la nimeni.

1. Referendum în Regatul Unit cu privire la ieşirea din UE. Referendumul este validat. Premierul David Cameron demisionează, iar Guvernul Majestăţii Sale anunţă punerea în aplicare a deciziei electoratului.

2. Referendum în Italia cu privire la reforme constituţionale cerute de premier. Referendumul este valid. Propunerile premierului cu privire la modificări constituţionale sunt respinse. Premierul Matteo Renzi anunţă demisia ca urmare a respingerii de către electorat a propunerilor sale.

3. Referendum în România pentru reducerea numărului de parlamentari la 300. Referendum este validat de Curtea Constituţională. PSD-ul Domnului Dragnea, PNL-ul Doamnei Gorghiu şi ALDE resping în Parlament proiectul de lege depus de PMP prin care se punea în aplicare rezultatul referendumului prin care numărul de parlamentari era redus la 300.

Şi totuşi românii se pregătesc să-i voteze tot pe cei care le desconsideră votul de la referendum. Mult mai avem de lucrat până când vom deveni o democraţie consolidată„, a scris Basescu.

Stiri pe aceeasi tema

Paleologu, despre PNL: Impresia de ansamblu e catastrofala. Problema alegerilor locale in Bucuresti e un spectacol dezolant

Cristiana Petrariu Bota

Alegeri Prezidentiale 2019, turul 2. Sectiile de votare din diaspora s-au deschis, romanii din strainatate pot vota timp de trei zile

Cristiana Petrariu Bota

Dragnea: In primul tur de scrutin sunt voturi pozitive. In turul 2 sunt voturile negative

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult