7.6 C
România
17 octombrie 2021
Traian Basescu
Politica

Basescu nu poate inregistra Miscarea Populara in registrul partidelor politice. Ce spune fostul presedinte

Fostul presedinte Traian Basescu nu poate inregistra Miscarea Populara in registrul partidelor politice, conform unei decizii luate vineri de Curtea de Apel Bucuresti. Basescu a declarat, ulterior, ca este „fara precedent” ca procurorii sa faca contestatie la inregistrarea unui partid si le cere membrilor PMP sa refaca listele de semnaturi pentru candidati.

„Cu surprindere am aflat ca inregistrarea Miscarii Populare a fost respinsa la solicitarea procurorilor. Este fara precedent ca procurorii sa faca contestatie la inregistrarea unui partid. Mai mult, judecatorii CAB au admis contestatia in complet de divergenta, desi zilnic sunt infiintate noi partide. Trebuie sa respectam decizia.

O fi consecinta faptului ca ‘Secta Securitatii Nationale’ a stabilit ca in Romania trebuie sa existe doar doua partide mari, controlabile? V-ati incurcat baieti, vom candida la locale sub numele PMP si cu simbol marul. PMP, refaceti listele de semnaturi pentru candidati”, a scris liderul MP, vineri, pe pagina sa de Facebook.

Curtea de Apel Bucuresti a respins vineri cererea depusa de fostul presedinte Traian Basescu de inregistrare a formatiunii Miscarea Populara in registrul partidelor politice.

Initial, Tribunalul Bucuresti a acceptat, in decembrie 2015, cererea depusa de Traian Basescu privind acordarea personalitatii juridice si inregistrarea formatiunii Miscarea Populara in registrul partidelor politice, insa Curtea de Apel Bucuresti a admis vineri apelul declarat de Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti, respingand astfel inregistrarea partidului.

De mentionat ca cei doi judecatori ai completului de la Curtea de Apel Bucuresti au avut opinii contrare in legatura cu cererea depusa de Traian Basescu, astfel incat a fost introdus un al treilea magistrat in complet, care a inclinat decizia in sensul respingerii solicitarii de inregistrare. Decizia este definitiva.

Stiri pe aceeasi tema

Regulamentul Camerei Deputatilor ar putea fi modificat la propunerea PSD si UNPR

Cristiana Petrariu Bota

Cine este Diana Sosoaca, viitor senator AUR. S-a remarcat de pe urma pandemiei de coronavirus si a lui IPS Teodosie

Ioana Badulescu

Zgonea, ales presedinte executiv al PSD. Vezi noua conducere a PSD

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult