Traian Basescu
Politica

Basescu: Prin Legea defaimarii, Dragnea vrea sa puna sub control internetul

Fostul presedinte Traian Basescu a comentat despre Legea defaimarii, initiata de presedintele PSD, Liviu Dragnea, document adoptat de Comisia Juridica si de cea pentru Drepturile Omului din Camera Deputatilor. Basescu este de parere ca Liviu Dragnea vrea sa puna sub control internetul prin Legea defaimarii, explicand ca acesta stie ca mediul online este mult mai greu de controlat mediatic.

Legea defăimării
Dragnea ştie că poate să cumpere cu bani şi favoruri unele televiziuni, radiouri, ziare naţionale sau locale la pachet cu destui „deontologi”.

Tot Dragnea şi haita lui au înţeles că mediul on-line, reţelele de socializare nu pot fi controlate sau cumpărate şi că acestea au devenit o alternativă viabilă la mass-media tradiţionale.

Internetul este o alternativă care face campaniile electorale mult mai greu de controlat mediatic, iar electoratul mult mai bine informat şi mai puţin manipulabil. De aceea, prin LEGEA DEFĂIMĂRII, în preajma alegerilor, Dragnea vrea să pună sub control internetul.

Iti recomandam si: Legea defaimarii a trecut de deputati. Defaimarea pe Facebook sau in presa, amendata cu 100.000 de lei

Dragnea, ai grijă, de libertatea internetului se bucură peste 8 milioane de români.

PS- Oare vrea Dragnea să fim alături de China, Rusia, Iran, Siria, Turcia etc din punct de vedere al libertăţii de exprimare?„, a scris Traian Basescu pe pagina sa de Facebook.

Deputaţii din Comisia Juridică şi din cea pentru Drepturile Omului au adoptat marţi ”Legea defăimării”, iniţiată de Liviu Dragnea, mărind la propunerea preşedintelui PSD cuantumul amenzilor până la 100.000 de lei pentru cei care aduc atingere imaginii unui grup sau unei comunităţi,

Legea iniţiată de Dragnea prevede că în cadrul Consiliului Naţional pentru Combarerea Discriminării se va înfiinţa Departamentul pentru Promovarea Demnităţii Umane şi Toleranţei care va avea rol de prevenire şi sancţionare a defăimării sociale, definită ca ”fapta sau afirmaţia prin care o persoană este pusă în situaţie de inferioritate pe temeiul apartenenţei sale la un grup social”.

Deputaţii jurişti au decis ca sancţiunile aplicate de acest Departament să fie cele prevăzute în Ordonanţa Guvernului 137/2000, adoptând un amendament depus chiar de Liviu Dragnea.

Stiri pe aceeasi tema

Traian Basescu este cetatean moldovean, la 6 luni de la depunerea cererii de cetatenie

Cristiana Petrariu Bota

Surpriza la Sectorul 1? Dan Tudorache sustine ca el a castigat alegerile cu 200 de voturi in plus fata de Clotilde Armand

Cristiana Petrariu Bota

Mesaj de Paste de la Victor Ponta: Urez tuturor romanilor sarbatori pascale pline de bucurie

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult