-2.8 C
România
1 decembrie 2020
Basescu, atac la Tiberiu Nitu, Gabriela Firea si Oreste Teodorescu. VIDEO
Politica

Basescu s-a dezlantuit pe Facebook impotriva trusturilor Antena 3 si Romania TV

Traian Basescu s-a dezlantuit pe Facebook impotriva trusturilor de presa Antena 3 si Romania TV, pe ai caror patroni ii acuza ca falsifica adevarul, incercind sa puna semnul egal intre pozitiile lor traditionale de denigrare a justitiei si pozitiile sale care vizeaza respectarea drepturilor omului de catre justitie. Basescu mai scrie ca incearca sa convinga publicul ca, deasupra dorintei legitime de a-i vedea pedepsiti pe corupti, trebuie asezat, pina la condamnare, dreptul omului, indiferent cine este el, la demnitate, libertate si aparare. 

La atacurile la adresa Justitiei s-au adaugat si cele la impotriva premierului Victor Ponta si ale trusturilor de presa Antena 3 si Romania TV. „Antenistii turnatorului Felix si RTV-vistii mai tinarului coleg de arme al lui Felix, Sebastian Ghita, falsifica adevarul, incercind sa puna semnul egal intre pozitiile lor traditionale de denigrare a justitiei si pozitiile mele care vizeaza respectarea drepturilor omului de catre justitie”, a scris Traian Basescu pe Facebook.

„In timp ce voi aparati de ani de zile infractori anchetati in libertate si condamnati definitiv, eu incerc sa conving publicul ca, deasupra dorintei legitime de a-i vedea pedepsiti pe corupti, trebuie asezat, pina la condamnare, dreptul omului, indiferent cine este el, la demnitate, libertate si aparare.

Zece ani, eu am luptat cu toata clasa politica pentru a proteja justitia, iar voi ati luptat zece ani impotriva mea, pentru a zadarnici proiectul justitiei independente. Dar nu voi accepta niciodata, pentru nimeni, ideea ca oamenii sunt intemnitati inainte de a fi judecati (daca nu distrug probe si nu au ucis…), intelegind eu ca, de citeva luni, arestul preventiv este utilizat, nedeclarat, ca mijloc de presiune psihica pentru a-l face pe inculpat sa accepte ca „a facut ce nu a facut”, in speranta ca va fi pus in libertate. Voi, cu siguranta, ati accepta orice ticalosie a justitiei daca aceasta ar fi indreptata impotriva acelora pe care turnatorul Felix si urmasul sau, Sebastian Ghita, i-ar considera adversari. Eu vreau sa continue MCV-ul pina cind vom avea o justitie eficienta, sobra si decenta, iar voi vreti o justitie spectacol de televiziune, care sa nu va atinga stapinii, dar pe care s-o aduceti ca pe Ponta sau ca pe liberali la raport in fata raspopitului sau a mascariciului antenist.

Vedeti ce mult ne deosebim, „simpatici” antenisti + rtv-isti?”, a mai scris Traian Basescu pe Facebook.

Stiri pe aceeasi tema

Ponta nu vrea Codul Fiscal in actuala forma a proiectului: As vrea sa nu treaca chiar in actuala forma

Cristiana Petrariu Bota

Dragnea: Am primit un vot de incredere in PSD pentru a forma o echipa care sa pregateasca un plan concret de actiuni

Cristiana Petrariu Bota

In sedinta de Guvern de joi s-a stabilit deblocarea unor posturi vacante de la Ministerul de Interne si Ministerul Dezvoltarii

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult