Baumax este pe punctul de a pune lacatul pe afacerea din Romania

Bogdan
By Bogdan martie 31, 2014 16:38

Baumax este pe punctul de a pune lacatul pe afacerea din Romania

Gigantul austriac Baumax, jucator importnat in piata produselor de bricolaj, este foarte aproape de a lua o decizie radicala in ceea ce priveste afacerile derulate in partea estica a Europei.

In ultimii trei ani, grupul austriac a suferit pierderi importante, la nivel regional, minusul inregistrat, in jurul sumei de 150 milioane euro, datorandu-se, in principal, vanzarilor slabe din Romania si Turcia.

Karlheinz Essl, fondatorul Baumax, a conceput un plan solid de salvare a locurilor de munca a angajatilor din Austria, operatiunile derulate in celelalte tari fiind puse serios sub semnul incertutudinii.

“Operatiunile din fiecare tara vor fi revizuite. Am putea sa inchidem una sau doua divizii”, a spus Karlheinz Essl pentru postul de televiziune ORF.

Reprezentantii bauMax au sugerat ca veniturile obtinute in urma vanzarii colectiei de arta ar putea acoperi costurile salvarii afacerii din Austria, dar ar putea sa nu fie suficiente pentru mentinerea diviziilor din Europa de Est.

In interviul citat de ‘Die Presse’, Karlheinz Essl a afirmat ca expansiunea bauMax in Europa de Est nu a fost realizata ‘intr-un mod admisibil’.

In Austria, BauMax are 66 de magazine unde lucreaza 4.000 din cei 9.000 de angajati ai companiei. In prezent, exista 66 de locatii bauMax in Austria, 24 in Cehia, 14 in Slovacia, 15 in Ungaria, patru in Slovenia, sapte in Croatia, 15 in Romania, opt in Bulgaria si sapte in Turcia.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.