25 C
România
17 septembrie 2021
BEC a dispus repetarea alegerilor intr-un oras din Romania
Politica

BEC a dispus repetarea alegerilor intr-un oras din Romania

Probleme electorale nu sunt doar in Bucuresti, ci si in tara. Biroul Electoral Central (BEC) a dispus repetarea alegerilor locale intr-un oras din sud-vestul Romaniei. Reprezentantii BEC au admis cererile formulate de PNL– Filiala Caras-Severin si Organizatia Moldova Noua privind anularea alegerilor in Circumscriptia electorala nr. 6 din orasul Moldova Noua, judetul Caras-Severin.

Totodata, BEC a decis sa anuleze alegerile pentru functia de primar si candidatura la functia de primar al orasului a lui Torma Adrian Constantin din partea Aliantei electorale PSD – Pro Romania.

Decizia a fost luata in urma contestatiei PNL, care a reclamat grave erori in completarea proceselor verbale de consemnare a rezultatelor votarii, precum si mai multe incidente in unele sectii de votare.

„Biroul Electoral Central constata ca domnul Torma Adrian Constantin a candidat pentru functia de primar al orasului Moldova Noua cu toate ca, prin hotarare judecatoreasca definitiva, pronuntata in temeiul art. 54 din Legea nr. 115/2015 si care beneficiaza de autoritate de lucru judecat, candidatura sa fusese in mod definitiv respinsa pentru neindeplinirea in mod cumulativ a conditiilor legale (…)

O atare participare a Aliantei Electorale PSD-Pro Romania in competitia electorala a fost posibila ca urmare a faptului ca acest competitor electoral a insistat si a obtinut admiterea candidaturii domnului Torma Adrian Constantin pentru functia de primar al orasului Moldova Noua la alegerile locale din anul 2020 dupa pronuntarea hotararii judecatoresti definitive si cu ignorarea efectelor acesteia, cu incalcarea vadita a prevederilor art. 54 din Legea nr. 115/2015 si fara indeplinirea conditiilor legale pentru a putea candida pana la data de 18.08.2020, cand s-a incheiat perioada de depunere a candidaturilor”, precizeaza BEC in decizia de anulare.

In fine, Biroul Electoral Central mai dispune repetarea scrutinului electoral la data de 11.10.2020.

Stiri pe aceeasi tema

Elena Udrea il ataca pe Victor Ponta: Palatul Victoria si Jilava au acelasi discurs

PNL informeaza Comisia de la Venetia despre ultimele doua ordonante date de Guvern pe Justitie

Ioana Badulescu

Iohannis, mesaj pentru Kovesi: Votul din Consiliul UE este o victorie importanta pentru Romania, obtinut in ciuda opozitiei Guvernului

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult