Elite Business Women sustine infiintarea primului centru de antreprenoriat feminin din Romania, care va activa la Constanta, implicandu-se activ in dezvoltarea retelei de antreprenoare femei in regiunea Dunarii. Fondatoarea Elite Business Women, Bianca Tudor, a participat recent la „Transnational Learning”, parte din proiectul „Women in Business”, eveniment desfasurat la Universitatea Ovidius din Constanta in parteneriat cu Patronatul Intreprinderilor Mici si Mijlocii Constanta.
Romania are nevoie de dezvoltarea femeilor antreprenor, dar si de implicarea institutiilor care pot sustine comunitatile de femei antreprenor, atrage atentia Bianca Tudor. In opinia sa, este foarte important sa fie cunoscute provocarile si nevoile din aceasta zona.
„Sunt incantata sa vad derularea acestui proiect important pentru antreprenoriatul feminin din Regiunea Dunarii. Este nevoie de implicarea femeilor antreprenor cu feedback legat de provocarile lor, de nevoile lor, de dorinte, dar este nevoie si de implicarea tuturor institutiilor care pot aduce impreuna aceste comunitati de femei antreprenor. Evenimentul din 9 octombrie face parte din proiectul „Women in Business” – „Promovarea antreprenoriatului in randul tinerelor femei din regiunea Dunarii”, co-finantat din fonduri UE in cadrul Programului Transnational Dunarea, cu scopul de a consolida spiritul antreprenorial din regiunea Dunarii. Proiectul este implementat in perioada iunie 2018 – mai 2021 de un consortiu format din 14 parteneri din 9 tari riverane Dunarii. Intre parteneri se numara camere de comert, organizatii pentru femeile antreprenor, patronate etc„, a spus fondatoarea EBW pentru HotWeek.ro.
Bianca Tudor a adaugat ca va pune la dispozitie, in cadrul acestui proiect, expertiza sa in zona dezvoltarii comunitatilor de business si evenimentelor dedicate dezvoltarii antreprenoriatului feminin.
„La evenimentul de la Constanta am participat in calitate de speaker cu un studiu de caz pe subiectul bunelor practici in sustinerea antreprenoriatului feminin la nivel international, prin Elite Business Women. Voi fi aproape de acest proiect si in viitor, voi pune la dispozitie expertiza mea in zona dezvoltarii comunitatilor de business, evenimentelor dedicate dezvoltarii antreprenoriatului feminin si comunicarii„, a tinut sa precizeze fondatoarea Elite Business Women.
Centrul de antreprenoriat feminin de la Constanta este un prim pas in sustinerea dezvoltarii femeilor de afaceri din Romania, iar Bianca Tudor considera ca aceste centre ar trebui extinse in fiecare judet.
Iti recomandam si: Interviu cu Bianca Tudor, fondatoarea Elite Business Women: Antreprenoriatul este ca un sport extrem, nu vine cu garantii. Perseverenta este secretul in orice
„Proiectul Women in Business are doua activitati principale, construirea unei retele de antreprenoare femei in regiunea Dunarii si infiintarea primului centru de antreprenoriat feminin la Constanta. Aici vom aduce impreuna mentori de business, antreprenoare, vom organiza ateliere de antreprenoriat si vom oferi resurse utile antreprenoarelor. Am discutat in cadrul evenimentului de la Constanta ca ar fi excelent sa avem aceste centre in fiecare judet. Pentru inceput, in cadrul priectului Women in Business, se va deschide centrul de antreprenoriat feminin la Constanta„, a precizat ea.
Romania are o treime de femei antreprenor, o rata foarte buna fata de alte tari
Din postura de lider al unei organizatii internationale de antreprenoriat feminin, care include peste 8.000 de femei antreprenor in noua orase din Romania si patru tari din Europa, Bianca Tudor contribuie in mod activ la dezvoltarea antreprenoriatului feminin romanesc. Ea considera ca antreprenoriatul romanesc se va dezvolta frumos in urmatorii ani, daca va exista implicare, chiar si intr-un context politic dificil.
„Asa cum stim deja, Elite Business Women este o organizatie internationala de antreprenoriat feminin, cu peste 8.000 de femei antreprenor, in noua orase din Romania si patru tari din Europa. Am organizat in cei trei ani de activitate peste 100 de evenimente de business la nivel national, dar si peste 10 evenimente la nivel international si contribuim la dezvoltarea antreprenoriatului feminin la nivel global in mod activ. Femeile antreprenor din EBW sunt tinere antreprenoare cu o medie de varsta intre 20 si 35 de ani, acesta este si targetul proiectului Women in Business„, a mentionat Bianca Tudor.
Romania are, in prezent, o treime femei antreprenor din totalul companiilor, pe un trend ascendent, marea provocare fiind profitabilitatea. In comparatie, Slovenia are doar 10% femei antreprenor. Implicarea EBW in proiectul de la Constanta consta in a creste si dezvolta profitabilitatea antreprenoriatului feminin romanesc.
„Din fruntea Elite Business Women observ cu drag cum se dezvolta o comunitate de femei antreprenor si trendul este cu siguranta unul pozitiv. La nivel global avem, in 2017, o crestere de 10% a ratei antreprenoriatului feminin, 163 milioane de business-uri infiintate anul trecut. In Romania, avem o treime femei antreprenor, o rata foarte buna, fata de alte tari cum este Slovenia de exemplu, unde sunt doar 10% femei antreprenor din totalul companiilor. Provocarea acestor afaceri din zona IMM-urilor in Romania este profitabilitatea. Un studiu condus de Keys Finance arata ca 10% din 650.000 de companii IMM din Romania sunt profitabile. Aici vad implicarea noastra in a creste si dezvolta antreprenoriatul in Romania. Observ, de asemenea, mai multa implicare prin infiintarea de noi organizatii, ONG-uri, hub-uri, institute pentru antreprenori, vad mai multi antreprenori care participa activ la evenimente de networking si conferinte de business. Cred ca Romania se va dezvolta frumos in urmatorii ani, chiar si in contextul politic dificil al zilelor noastre„, a mai spus Bianca Tudor pentru HotWeek.ro.
„Este nevoie si de implicarea femeilor antreprenor cu feedback legat de provocari, nevoi, dorinte, etc. Va invitam cu drag sa completati acest Survey pentru a putea veni cu resursele potrivite catre voi, femeile antreprenor, http://www.efsa.unsa.ba/~nir/index.php/928792?newtest=Y&lang=ro„, incheie Bianca Tudor.
Universitatea Ovidius Constanta in parteneriat cu Patronatul Intreprinderilor Mici si Mijlocii Constanta a organizat, saptamana trecuta, evenimentul „Transnational Learning” in cadrul proiectului „Women in Business” – Promovarea Antreprenoriatului Tinerelor Femei in Regiunea Dunarii” co-finantat din fondurile Uniunii Europene (ERDF, IPA, ENI), in cel de-al doilea apel de proiecte al Programului Transnational Dunarea 2014-2020 (Danube Transnational Programme).
Toate cunostintele acumulate in proiect vor fi transferate catre tarile din zona Dunarii prin evenimente, canale de diseminare a informatiei, unelte si retelele europene din care fac parte partenerii de proiect.
Proiectul este implementat de catre un consortiu format din 14 parteneri din 9 tari din regiunea Dunarii (Germania, Austria, Bulgaria, Romania, Croatia, Republica Moldova, Slovenia, Bosnia – Hertegovina si Ungaria) si reuneste organizatii nationale si regionale, organizatii publice, private si universitati.
Aici puteti citi mai multe detalii.