21.1 C
România
26 septembrie 2022
Ministrul Apararii il acuza pe Iohannis ca a incalcat legea, prelungind cu un an mandatul generalului Nicolae Ciuca la conducerea Armatei Romane
Social

Bilant MApN pe 2015. Presedintele Iohannis si premierul Ciolos participa la sedinta

Ministerul Apararii Nationale (MApN) isi prezinta, joi, bilantul activitatii pe 2015. Presedintele Klaus Iohannis si premierul Dacian Ciolos vor participa la sedinta de bilant.

Achizitia celei de-a doua escadrile de avioane multirol F-16 si o flota NATO in Marea Neagra se numara printre prioritatile apararii din Romania. MApN a trimis deja cererile de oferta pentru F-16 catre cinci tari membre NATO, dupa ce o prima escadrila de avioane second-hand a fost achizitionata de la Portugalia.

Printre realizarile de anul trecut se numara si infiintarea a doua centre NATO in Romania.

La bilantul MApN de anul trecut, preşedintele Klaus Iohannis declara ca România are nevoie de o legislaţie clară, unitară şi coerentă, dar şi de mai puţină birocraţie şi dotări pe măsura provocărilor actuale şi a angajamentelor luate de ţara noastră în cadrul structurilor de securitate NATO şi UE.

”În calitate de Comandant al Forţelor Armate şi de preşedinte al CSAT, voi acorda atenţia cuvenită atât problemelor ce ţin de optimizarea cadrului legislativ şi organizatoric al unei structuri de forţă eficace şi agile, cât şi de buna pregătire a Armatei şi de înzestrarea corespunzătoare a acesteia. Avem nevoie de o legislaţie clară, unitară şi coerentă, de mai puţină birocraţie şi de dotări pe măsura provocărilor actuale şi a angajamentelor noastre”, afirma Iohannis, anul trecut.

De asemenea, premierul de la acea vreme Victor Ponta sustinea ca România va finaliza, împreună cu partenerii americani, sistemul de apărare antirachetă.

„În anul 2015 vom finaliza, cu partenerii americani, sistemul de apărare antirachetă, care va arăta foarte clar determinarea României de a avea capabilităţi şi a duce la bun sfârşit proietce importante. Fac o scurtă paranteză: cel mai urmărit serial – sigur, ficţiune – de politică în acest moment în America, «House of Cards» are un moment în care preşedintele Statelor Unite îl primeşte pe preşedintele Rusiei la Casa Albă, şi preşedintele Rusiei spune «ne înţelegem pe Middle East (Orientul Mijlociu – n.r.) dacă eşti de acord să opreşti scutul antirachetă din Europa» şi mă gândeam dacă cineva din cei care au scris scenariul ştiau că România este cu adevărat, nu doar în ficţiune, un pion important, o ţară importantă într-o asemenea gândire globală care face interesul inclusiv al serialelor de televiziune”, declara Ponta, la bilanţul Ministerului Apărării.

Related posts

Ancuta Macovei a fost arestata preventiv. Mita data sefei Directiei IT din ANAF era ascunsa in produse de patiserie

Ioana Badulescu

Basescu si-ar fi rasplatit fostii colaboratori ofiteri de securitate

Lucy Ionesco

Sebastian Moga este noul director general al Loteriei Romane

Lucy Ionesco

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult