Bilantul cazurilor de coronavirus, crestere exploziva in Europa. Spania, Germania si Marea Britanie au introdus noi restrictii
Breaking News

Bilantul cazurilor de coronavirus, crestere exploziva in Europa. Spania, Germania si Marea Britanie au introdus noi restrictii

Bilantul cazurilor de coronavirus inregistreaza o crestere exploziva in Europa in ultimele zile, motiv pentru care guvernele unor tari precum Spania, Germania sau Marea Britanie au introdus noi restrictii. Unele zone din regiunea Madrid, spre exemplu, au intrat in carantina de luni, iar autoritatile din Munchen au anuntat noi restrictii, deoarece se confrunta cu una dintre cele mai mari rate de infectare cu COVID-19 din tara, transmite BBC.

Marea Britanie ar putea ajunge la 50.000 de cazuri noi pe zi

In Marea Britanie, ministrul sanatatii a avertizat ca tara ar putea ajunge la 50 de mii de cazuri noi de coronavirus, zilnic, la jumatatea lui octombrie, daca rata actuala de infectare nu este oprita. Ministrul britanic al sanatatii, Matt Hancock, a declarat ca nu se exclude un al doilea „lockdown” la nivel national in Marea Britanie pentru a opri raspandirea coronavirusului, desi recunoaste ca nu este dorita o asemenea masura.

„Daca fiecare va respecta regulile, atunci noi vom putea evita viitoare lockdown-uri la nivel national, insa, fara indoiala, noi trebuie sa fim pregatiti sa actionam daca va fi necesar. Eu nu exclud asta, eu nu-mi doresc acest lucru”, a declarat Hancock la BBC.

Marea Britanie este cea mai lovita tara europeana de pandemia de coronavirus, cu aproape 42.000 de decese inregistrate, si se confrunta cu o crestere rapida a numarului de noi cazuri de infectari de la sfarsitul vacantei.

In Marea Britanie, restrictiile din cauza pandemiei, vor fi si mai dure daca regulile actuale nu sunt respectate, avertizeaza guvernul.

“Daca rata actula de infectare nu este oprita, la jumatatea lui octombrie am putea ajunge la 50.000 de noi cazuri de COVID-19 pe zi”, a avertizat profesorul Chris Whitty, seful serviciului de sanatate publica din Anglia.

Francezii, testati obligatoriu la intrarea in Italia

Si Franta a inregistrat un record de cazuri de Covid-19, numarul infectarilor depasind cifra de 13.000 pe 19 septembrie. O scadere a procentului infectarilor cu SARS-CoV-2 s-a inregistrat pe 21 septembrie, pana la 4..298 de cazuri.

Pentru ca de cateva saptamani, in Franta creste continuu numarul de infectari, autoritatile italiene au decis sa ii testeze la intrarea in tara pe toti cei care vin din Hexagon.

Spania, lovita de valul doi

Spania este si ea lovita in plin de al doilea val de coronavirus. Pe 18 septembrie s-au inregistrat peste 13.400 de cazuri de coronavirus, cea mai lovita regiune fiind Madridul. Anumite zone din Regiunea Madrid au intrat, de luni, in carantina, dar masura a fost intampinata cu proteste.

Puenta de Vallecas este un cartier de la periferia Madridului, unde cei mai multi dintre locuitori au venituri modeste, iar o mare parte sunt imigranti. Insa virusul se raspandeste alarmant acolo – 1 din 100 de locuitori e deja infectat cu noul coronavirus.

De luni, rezidentii mai au voie sa paraseasca districtul doar pentru munca, studii sau urgente medicale. De asemenea, au intrat in carantina la nivel local si alte zone din regiunea Madridului. Multi sunt nemultumiti, ba chiar furiosi, cand denunta ceea ce ei considera o discriminare fata de zonele sarace.

Proteste au fost si la Opera din Madrid. Spectacolul pus in scena a fost oprit dupa ce publicul a contestat lipsa masurilor de distantare fizica, in special pentru cei cu locuri mai ieftine.

Noi restrictii si in Germania

Si in Germania, autoritatile din Munchen introduc noi restrictii, deoarece se confrunta cu una dintre cele mai mari rate de infectare cu COVID-19 din tara.

Dieter Reiter, primarul orasului Munich: ”(Cel mult) cinci persoane, prieteni sau cunoscuti, au voie sa se intalneasca. In gastronomie, acest lucru inseamna ca doar cinci persoane au voie sa stea la mese in mod regulat, cu exceptia cazului in care exista doua familii.”

Noile reguli intra in vigoare incepand de joi, cand purtarea mastii devine obligatorie in toate spatiile publice aglomerate.

In timp ce numarul imbolnavirilor cu coronavirus a luat-o din nou pe panta ascendenta in Europa, in special in Spania si in Franta, exista si o exceptie, unde rata infectarilor este in scadere.

In Suedia, tara care a facut nota discordanta si a refuzat sa intre in carantina in primavara, exista acum o dezbatere si despre necesitatea administrarii unui vaccin, atunci cand acesta va fi disponibil .

Epidemiologul sef al Agentiei de Sanatate Publica din Suedia spune ca intr-o prima faza copiii nu vor fi supusi vaccinarii anti-COVID pentru ca nu sunt considerati principalii transmitatori ai virusului.

Articole asemănătoare

REZULTATE ALEGERI LOCALE PE JUDETE. Cum arata noua harta politica a Romaniei

Lucy Ionesco

Franta inregistreaza un nou record de infectari cu noul coronavirus, peste 50.000 intr-o singura zi

Delia Ion

Situatie fara precedent! Romania cere ajutorul UE in criza imunoglobulinei pentru a asigura medicamentele necesare pacientilor

Ioana Badulescu