Morti Colectiv
Social

Bilantul Colectiv a ajuns la 63 de morti. Un barbat a murit in Marea Britanie

Bilantul Colectiv a ajuns la 63 de morti, dupa ce inca un ranit in incendiul din clubul Colectiv a murit luni seara. Este vorba despre un pacient care se afla internat intr-un spital din Marea Britanie, transmite Digi 24. In prezent un numar de 33 de raniti in incendiul de la clubul Colectiv mai sunt internati in spitalele din tara si din strainatate, dintre care 12 raniti sunt in spitalele din Bucuresti. 

Persoana decedată este un bărbat, care fusese transferat la o clinică din Marea Britanie, în urma incendiului din clubul Colectiv.

În urma incendiului din 30 octombrie, la clubul Colectiv au decedat 26 de persoane, iar pe drum spre spital a mai murit o persoană. Alte 36 de persoane au murit în spitale din ţară şi din străinătate, numărul victimelor ajungând, în 21 decembrie, la 63.

Luni dimineaţă mai erau internaţi în spitale din Capitală 12 răniţi în incendiul din clubul Colectiv, dintre care la Spitalul Militar Central – patru pacienţi, la Spitalul de Copii „Grigore Alexandrescu” – trei, la Spitalul de Urgenţă Floreasca – doi, la Spitalul „Bagdasar-Arseni”, Spitalul Elias şi Institutul „C. C. Iliescu” – câte un pacient.

Unul dintre cei trei pacienţi de la Spitalul „Grigore Alexandrescu” a fost externat luni la prânz, a declarat pentru Mediafax managerul unităţii sanitare, Dan Enescu. Acesta a precizat că pacientul va veni la recuperare, la Spitalul „Grigore Alexandrescu”, unde va primi îngrijiri şi pentru suferinţa mai veche, tetrapareza spastică.

Managerul Spitalului „Grigore Alexandrescu” a mai spus că ceilalţi doi pacienţi ar putea fi externaţi în zilele următoare.

Ministerul Sănătăţii a precizat că 68 dintre răniţii care au fost trataţi, după incendiul din 30 octombrie, în spitale din Capitală au fost externaţi.

Alţi 39 de răniţi au fost transferaţi din spitale din Capitală în unităţi sanitare din străinătate, însă patru au decedat în Marea Britanie, trei în Germania, doi în Olanda şi câte unul în Israel şi Austria. În clinicile din străinătate mai sunt internaţi 21 de pacienţi. De asemenea, alţi patru pacienţi au fost externaţi şi se află în tratament în ambulatoriu, în spitalele din străinătate.

Stiri pe aceeasi tema

Unitatile de primire a urgentelor din spitale, luate cu asalt in plin sezon al infectiilor respiratorii. Cum sunt clasificate urgentele in UPU

Cristiana Petrariu Bota

ORA PAMANTULUI 2015 – Palatul Parlamentului va fi sambata in intuneric

Corina Alexandru

Focar de coronavirus la Spitalul Floreasca, angajati de la mai multe sectii sunt infectati cu COVID-19

Teodora Badescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult