9.2 C
România
25 octombrie 2021
Bilete de trimitere si concedii medicale in format electronic
Social

Bilete de trimitere si concedii medicale in format electronic

Introducerea de bilete de trimitere si concedii medicale in format electronic ar putea fi urgentata. Directorul Casei Nationale de Sanatate (CNAS) a declarat ca va grabi introducerea biletelor de trimitere si a concediilor medicale in format electronic, transmite Radio Romania Actualitati.

Radu Tibichi spune că, în acest fel, va fi înlăturată birocrația, iar banii din sistem ar putea fi cheltuiți mai bine.

Șeful CNAS susține că sistemul de decontare a serviciilor medicale este mult îmbunătățit după ce au fost introduse dosarele electronice, cardul de sănătate și rețetele electronice.

”S-au constituit circa 6 milioane de dosare în sistem, dar nu funcţionează cu caracter obligatoriu, fapt care, din punctul meu de vedere, este o pierdere în timp a unor informaţii care ar constitui atât o bază importantă de luare a unor decizii pentru autorităţi, cât şi un instrument de lucru foarte bun pentru medici în evaluarea cazului respectiv. Un medic informat corect asupra istoricului medical al pacientului va lua cu siguranţă o decizie mai rapidă, o decizie mai bună”, a declarat șeful CNAS, Radu Tibichi.

Stiri pe aceeasi tema

Se redeschid teatrele, restaurantele si cinematografele. Ce masuri trebuie respectate

Cristiana Petrariu Bota

Corneliu Dobritoiu, condamnat la 1 an de inchisoare cu suspendare, a demisionat din functia de presedinte al Comisiei de Aparare din Senat

Cristiana Petrariu Bota

Razvan Sava a respins cererea PMP de a organiza un protest impotriva certificatului de urbanism pentru moschee

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult