Politica

Biroul pentru romanii din Diaspora si-a desemnat candidatii la alegerile parlamentare

Biroului electoral nr. 43 pentru romanii din Diaspora si-a desemnat candidatii la alegerile parlamentare din decembrie 2020. Listele pentru alegerile parlamentare cuprind opt partide si doi candidati independenti. De precizat ca romanii din diaspora vor putea vota la alegerile parlamentare pe parcursul a doua zile.

Potrivit biroului electoral pentru romanii din Diaspora, opt formatiuni politice si doi candidati independenti s-au inscris in cursa pentru un loc de parlamentar. In strainatate, alegerile se vor desfasura pe parcursul a doua zile, adica, pe 5 si 6 decembrie 2020.

Ce partide vor sa ii reprezinte pe romanii din diaspora

Potrivit unor decizii ale Biroului electoral nr. 43 pentru cetatenii romani cu domiciliul sau resedinta in afara tarii, au depus liste de candidati pentru Senat si Camera Deputatilor in diaspora PNL, Alianta USR PLUS, Pro Romania, PSD, PMP, UDMR, Partidul Ecologist Roman si Alianta pentru Unirea Romanilor.

Totodata, au fost admise si doua candidaturi independente: Stefan Voloseniuc – care s-a inscris pentru Senat si Radu Darius Constantin – pentru Camera Deputatilor.

Termenul limita de depunere a listelor de candidati si a candidaturilor independente pentru Senat si Camera Deputatilor in circumscriptia electorala pentru cetatenii romani cu domiciliul sau resedinta in afara tarii a fost 7 octombrie.

Pana pe 11 octombrie, pot fi depuse contestatii la Tribunalul Bucuresti impotriva deciziilor de acceptare sau respingere a unor candidaturi, care vor fi solutionate in termen de 48 de ore de la inregistrarea sesizarii.

Decizia Tribunalului poate fi atacata la Curtea de Apel Bucuresti in termen de 48 de ore de la inregistrarea apelului impotriva hotararii instantei prin care a fost solutionata contestatia formulata impotriva deciziei biroului electoral de circumscriptie pentru cetatenii romani cu domiciliul sau resedinta in afara tarii, de admitere sau de respingere a candidaturii.

Cel mai tarziu la data de 18 octombrie, se va constata ramanerea definitiva a candidaturilor pentru circumscriptia electorala pentru cetatenii romani cu domiciliul sau resedinta in afara tarii.

In strainatate, alegerile parlamentare se vor desfasura in zilele de 5 si 6 decembrie.

Din cauza pandemiei de Covid-19 care inregistreaza un nou val de infectari in Europa, unde se afla cele mai mari comunitati de romani din afara Romaniei, este posibil sa nu poata fi organizate sectii de votare pentru alegerile parlamentare din decembrie. Din acest motiv, Guvernul va incuraja si va recomanda votul prin corespondenta.

 

Stiri pe aceeasi tema

Victor Ponta preia Ministerul Finantelor in regim de interimat

Cristiana Petrariu Bota

Mesajul presedintelui Iohannis de Ziua Nationala: Aniversarea Marii Uniri este despre libertate. La multi ani, dragi romani!

Cristiana Petrariu Bota

Tariceanu confirma discutia cu Iohannis purtata in afara Palatului Cotroceni

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult